Ukens navn: Morten Torp

Morten Torp
Salgs- og markedsdirektør
AVIS og Budget

Morten er også styreleder i HSMAI i Norge og initiativtaker av HSMAIs satsning på Mentorer som nå har blitt en europeisk satsing.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Motivere og tilrettelegge for at alle mine kolleger i Avis Budget Group Norge leier ut så mange biler som mulig, til en konkurransedyktig pris. I tillegg til dette, forsøker jeg å skape glede og energi rundt meg, slik at folk syns det er gøy å være på jobb.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: At vi både er utrolig internasjonale, med utleiekontorer i over 170 land, og utrolig nasjonale, med 174 stasjoner rundt om i Norge. Jeg syns også det er utrolig spennende å både jobbe med bil, reiseliv, markedsføring og kunder i skjønn forening.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Ja, egentlig er det mange jeg ser opp til, og respekterer for den de er og hva de gjør.  Jeg er og har vært utrolig heldig å få jobbe med mange spennende og utfordrende personligheter. I tillegg til dette, har jeg både personer i familie og blant venner, som jeg ser opp til for at de er den de er.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Ja vi har et vinlotteri på enkelte fredager, med påfølgende ouiz – utrolig artig, selv om jeg nesten aldri vinner.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Føler jeg har vært med hele livet, og har vokst opp med HSMAI i reiselivsbransjen.  Tipper jeg har vært medlem fra midten på 1990-tallet. Er utrolig imponert over den jobben HSMAI har gjort, og gjør, for reiselivsbransjen, og ikke minst Ingunns innsats gjennom mange år. Det er stayerevne, det!

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: At man skaper ulike møteplasser, med og uten faglig innhold, som samler reiselivsbransjen på tvers av ulike profesjoner og bransjer.

Q: Er det noen aktiviteter/tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Gleder meg til vi nå starter opp med mentorprogrammet, hvor erfarne reiselivsledere inviteres til å være mentor for unge, uerfarne og sultne reiselivsspirer.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: En perfekt helg består av mye familie- og vennetid. Spinning lørdag morgen klokken ti, og gjerne et par sykkelturer med min kone langs veien eller i marka. Gjerne en tur i skog og mark, med hele familien. Elsker våren, som bærer oss sakte, men sikkert mot sommeren, hvor hytte- og båtliv er viktige gleder. Gjerne også noe god mat, med familie og venner.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Da ville jeg gjennomført det jeg hadde lovet i valgkampen, og handlet som jeg snakket. Jeg ville vært folkelig, som jeg er i dag, og brukt mye tid på møte folket og mine velgere. Jeg vil snakket slik at folk forsto hva jeg mente, og slått hardt ned på urettferdighet. Jeg ville gitt enda mer fart på økning av antall elbiler på veiene i Norge.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Positiv, jovial og utålmodig kar, som har et utrolig nettverk med mennesker over det ganske land, og mange baller i lufta på en gang.

Q: Hvor går neste reise, privat/arbeid?

A: I arbeid så kommer jeg akkurat fra Norwegian Travel Workshop (NTW) i Bodø. Neste turen er til Stavanger kommende uke. Privat så er det mulig det blir en maitur med min kone, til et sted i Europa, og så sommerferie med familien på Dyrøya i Nord-Norge, og i Montenegro.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Ja jeg spiller trompet i Kambo Kor og Kamping. Vi spiller én gang i året, sist i Moss’ 17. mai-tog. Ellers så er jeg  hobbypolitiker og en ivrig syklist.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Det måtte vært en satellittelefon med evighetsbatteri, slik at jeg ikke ble gal av ensomhet.

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Vær snille mot hverandre, og gi ros til dem som fortjener det.