«Den siste nordmannen» er funnet: May-Britt fra Lillesand har aldri vært i Sverige – nå blir hun æresgjest

May-Britt Jenssveen fra Lillesand har vært verden rundt, men aldri i Sverige. Nå skal hun få oppleve det beste nabolandet vårt har å by på, gjennom en spektakulær Sverigereise. Det blir rød løper, svenske luksusbiler og celebriteter, heter det i en pressemelding fra Visit Sweden.

I forbindelse med en reiselivsundersøkelse fant Visit Sweden ut at det fremdeles finnes nordmenn som aldri har vært i Sverige. Noen fordi de ikke vil, andre fordi … ja, fordi det bare ikke har blitt slik. I april bestemte derfor Visit Sweden seg for å etterlyse de to prosentene av nordmenn som ønsket å oppleve Sverige for første gang.

Etterlysningen er nå gjennomført, og 48 år gamle May-Britt Jenssveen fra Lillesand skal snart legge ut på en eventyrlig reise i Sverige. Av de mange som søkte er det hun som skal ta igjen det tapte, på vegne av seg selv og alle de andre.

– Jeg gleder meg veldig, og ser spesielt frem til å besøke Stockholm. Det er litt flaut og pinlig å aldri har vært i Sverige. Jeg har bodd i både USA og Sveits, vært i Japan, Sør-Korea, Karibia og de fleste land i Europa, men aldri krysset svenskegrensa. Endelig skal jeg kunne nikke gjenkjennende når venner og kolleger snakker om den svenske skjærgården, sier May-Britt.

VIP-behandling hele veien

For å virkelig gjøre stas på Sverigepioneren May-Britt, slår Sverige på stortromma. Den 25. mai begynner eventyret, og det blir rød løper på hotellgalla, middager på de flotteste restauranter, og møte med det svenske fotballandslaget. Fornøyelsesparken Liseberg reserveres kun til May-Britt, og hun skal selvfølgelig få kjøre de flotteste svenske bilene på reisen. Til og med den svenske kongefamilien er involvert. Sverigereisen vil utvilsomt bli både spektakulær og uforglemmelig, med VIP-behandling fra start til slutt.

For ytterligere å vise at Sverige ikke vil godta at tusenvis av nordmenn ikke har fått oppleve landet, har det blitt utformet en nullvisjon. Denne er underskrevet av Sveriges ambassadør til Norge, Axel Wernhoff, og den svenske turistsjefen i Norge, Thomas Johansson. I nullvisjonen forplikter de seg til å jobbe for at alle nordmenn som ønsker å besøke Sverige skal få mulighet til det. VIP-turen May-Britt Jenssveen nå skal legge ut på, markerer startskuddet for dette arbeidet.

– Ingen skal være uten et Sverigebesøk. Ved å la May-Britt representere alle dem som gjerne vil, men aldri har kommet seg til Sverige, vil vi formidle at Sverige ønsker alle nordmenn velkommen. Alle er invitert, sier Axel Wernhoff.

Foto: May-Britt Jenssveen fra Lillesand er «Den siste nordmannen» som nå får dra på en spektakulær Sverigereise. Foto fra Visit Sweden.