Nordic Choice Hotels samarbeider med NAV om kokkeopplæringsprogram for arbeidsledige

Nordic Choice Hotels har, sammen med NAV, Folkeuniversitetet Sør-Øst og Opplæringskontoret for reiseliv, restaurant og matfag i Vestfold (OKRM), opprettet et opplæringsprogram for arbeidsledige som vil jobbe i restaurantbransjen, skriver hotellkjeden i en pressemelding.

– Dette er et godt eksempel på hvordan arbeidsgivere og NAV kan jobbe sammen, for å bidra til et velfungerende arbeidsmarked i fylkene Buskerud, Vestfold og Telemark. Gjennom samarbeidet gir vi våre arbeidssøkere mulighet til en fremtidig jobb i en spennende bransje, som har behov for flere dyktige medarbeidere, sier Hanne Knudsen Sedberg, fylkesdirektør i NAV Vestfold.

En hotellbransje i kraftig vekst, gjør at det blir stadig vanskeligere å få tak i nok arbeidskraft. Mangelen på faglærte kokker er spesielt prekær, og representerer en utfordring i restaurant- og hotellnæringen.

– Med dette opplæringsprogrammet skal vi nå tre viktige mål samtidig; å få tak i sårt tiltrengt arbeidskraft, å skape muligheter for dem som har falt utenfor arbeidslivet, og, ikke minst, å øke mangfoldet på arbeidsplassen. En vinn-vinn-vinn-situasjon, sier Tone Odvold Ålhus, HR-direktør i Nordic Choice Hotels.

Deltagelse på kurset forutsetter lav eller ingen kunnskap på området fra før, og målet er at flest mulig blir kvalifisert til yrkesutøving innen tilberedning av mat etter avholdt kurs.

Kurset starter opp i mai 2016.

Illustrasjonsfoto: Kokkelærlinger fra Scandic Haugesund. Foto fra Scandic Hotels.