Icelandair til Montréal

I dag, 19.mai, åpner Icelandairs rute fra Keflavik til Montréal, med fire ukentlige avganger. Ruten vil opereres i perioden 19.mai til 8.november, med flyvninger på mandager, tirsdager, torsdager og lørdager, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Med åpningen av av Montréal, har Icelandair fem kanadiske destinasjoner.

Turen fra Keflavik til Pierre Trudeau International Airport tar i overkant av fem timer, hele reisen fra Skandinavia, inkludert et raskt flybytte i Keflavik, tar cirka ti timer.

Montréal International Airport er Quebecs travleste, og Canadas fjerde travleste, flyplass, målt i passasjertrafikk. Flyplassen er oppkalt etter den nåværende statsministerens far, Pierre Elliott Trudau, Canadas 15. statsminister.

Montréal er Canadas nest største by, med 1,7 millioner innbyggere, og ligger i Quebec, hvor fransk er det offisielle språket. Dog er 56 prosent av innbyggerne tospråklige, og snakker både fransk og engelsk.

Med Montréal kan Icelandair føye enda en attraktiv nordamerikansk destinasjon til rutenettet, med en blanding av levende storby og fantastisk natur. Ønsker du mer, kan du legge til Island på reisen over Atlanterhavet, med en Icelandair Stopover.

Du kan stoppe på Island i opptil syv døgn på ut- eller hjemreisen, uten tillegg i flybilletten.

Icelandair flyr til 43 destinasjoner, hvorav 16 i Nord-Amerika: Boston, Washington D.C. New York (JFK og Newark), Orlando, Minneapolis/St. Paul, Denver, Seattle, Anchorage, Portland, og Chicago (fra mars 2016) i USA. Toronto, Halifax, Vancouver, Edmonton og Montréal (fra mai 2016) i Canada.

Foto: En Boeing 757 fra Icelandair går inn for landing på London Heathrow. Fotograf: Adrian Pingstone/Wikipedia