Norwegian utvider langdistanseflåten

Norwegian har inngått avtale om å lease ytterligere to nye 787-9 Dreamliner for levering våren 2018. Selskapet vil med denne siste avtalen ha 42 Dreamlinere i langdistanseflåten innen 2020. Norwegian utøver samtidig åtte kjøpsopsjoner på flytypen Boeing 737 MAX8, skriver selskapet i en pressemelding.

Norwegian fortsetter å bygge opp langdistanseflåten for videre internasjonal vekst, og har inngått avtale med selskapet CIT Aerospace om å lease ytterligere to langdistansefly av typen Boeing 787-9 Dreamliner, slik at den samlede langdistanseflåten innen få år vil bestå av 42 Dreamlinere.

– For å kunne tilby nye ruter og gjøre langdistanseoperasjonen enda mer konkurransedyktig er vi avhengige av flere nye, kostnadseffektive fly. Langdistanseoperasjonen er avgjørende for å sikre vekst og nye arbeidsplasser. Dreamlineren er et fantastisk fly, med høy passasjerkomfort, lang rekkevidde, lavt drivstofforbruk og mindre utslipp, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

I løpet av snart tre år med interkontinentale flygninger har fyllingsgraden i snitt ligget på godt over 90 prosent, noe som beviser at det er stor interesse for billige billetter mellom Europa og USA og Europa og Asia. Den utvidede flyordren gjør det mulig for Norwegian å ekspandere i nye markeder og bygge en enda mer robust organisasjon med en større flåte langdistansefly.

Norwegian har i dag åtte fly av typen 787-8 Dreamliner og to fly av typen 787-9 Dreamliner i flåten. Norwegian ble i november 2015 kåret til det mest miljøvennlige flyselskapet over Atlanteren av anerkjente International Council on Clean Transportation.

Flere 737 MAX i flåten

Norwegian utøver også åtte av totalt 100 kjøpsopsjoner på flytypen Boeing 737 MAX8. Konsernet har allerede 100 fly av denne typen i bestilling og er lanseringskunde i Europa. 737 MAX8 er neste generasjon kort- og mellomdistansefly fra Boeing og har en rekkevidde som muliggjør interkontinentale flygninger.

Foto: En 787-9 Dreamliner, som er en større versjon av den første generasjonen Dreamlinere Norwegian kjøpte inn. Foto fra Norwegian