Disse matentreprenørene er videre i Local EAT Award

De regionale kåringene i Local EAT Award er klare, og på listen over Norges mest innovative matentreprenører, finnes en insektsprodusent, et matavfallsprosjekt og en klimakalkulator, heter det i en pressemelding fra Nordic Choice Hotels.

– Vi merker at ønsket om å utvikle grønne, bærekraftige løsninger er stor både blant små og store bedrifter i NHO. Markedet krever det, teknologien åpner for det, og bedriftene ønsker det selv. FNs nye bærekraftsmål stimulerer bedriftene til å finne kommersielle løsninger som kommer samfunn, miljø og mennesker til gode på kort og lang sikt. Vinnerbedriftene i årets Local EAT Award viser at slike løsninger kan finnes på mange ulike måter og produkter, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO og jurymedlem i Local EAT Award.

Local EAT Award arrangeres av Nordic Choice Hotels, NHO og EAT, og er på jakt ideer som gjør det enklere å spise på en sunnere og mer klimavennlig måte. Nå skal regionvinnerne konkurrere om den nasjonale tittelen og en billett til EAT Stockholm Food Forum i juni.

– Det er veldig gledelig å se den enorme kreativiteten som finnes blant de lokale innovatører som er nominert til Local EAT Awards. At det finnes så mange spennende lokale innovasjoner er ett sterkt tegn på at det er mulig å løse den enorme helse- og bærekrafts-utfordringen vi står overfor i dag, sier Line Gordon, deputy Science Director ved Stockholms Resilience Centre og jurymedlem i Local EAT Award.

Konkurransen arrangeres i Norge og i Sverige. Fem regionale vinnere i hvert land kjemper om å representere landet sitt på EAT Stockholm Food Forum, hvor én hovedvinner kåres. Utover deltagelse på konferansen, får hovedvinneren 100 000 kroner og et mentormøte med Petter Stordalen.

Lær mer om Local EAT Award her! www.eatforum.org/lea

– Grønt entreprenørskap kommer til å bli stadig viktigere når Norge skal rustes for fremtiden, og vi vil bidra til å heie frem gründerånden her til lands. Vinnerbedriftene er nytenkende og nyskapende og det blir utrolig spennende å følge dem i tiden fremover, sier Petter Stordalen, eier av Nordic Choice Hotels og jurymedlem i Local EAT Award.

Local EAT Award arrangeres for tredje år på rad og hovedvinner kåres på EAT Stockholm Food Forum 14. juni. Les mer om Food Forum her: eatforum.org/article/this-is-eat-stockholm-food-forum-2016/

Her er de regionale vinnerne i Norge:

Nord-Norge: Han Sylte AS www.hansylte.no

Midt-Norge: Myldregard AS myldregard.no

Vestlandet: Norsk Gjenvinnings matavfallsprosjekt www.norskgjenvinning.no

Østlandet: IntoLife AS www.intolife.no

Sørlandet: Skjærgaarden Gartneri www.skjaergaarden.no

Foto: Fjorårets vinner av Local EAT Award, Keep-it Tecnhologies (ved administrerende direktør Kristen Hovland), sammen med Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO og Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels. Foto fra Nordic Choice Hotels.