Ny utlandsterminal på Sola

– Jeg gleder meg til å kunne sende avgårde passasjerer ut i den store verden herfra. En bedre start på reisen er det vanskelig å få i Norge akkurat nå, sier lufthavndirektør Leif Lorentzen i en pressemelding.

Den nye utlandsterminalen på Sola består av hele 14 gater og nærmere 1500 m² med et assortert og godt tilbud til alle som både skal ut i verden, og dem som kommer til Stavanger-regionen fra resten av verden.

Serveringssteder som Havsalt, Foodbar og Cafe Ritazza kan tilby noe for enhver smak – og serverer nydelig mat og småretter av kortreiste råvarer, både fra havet rett utenfor og fra spisskammeret Rogaland. I forbindelse med ombyggingen er det også åpnet en helt ny Business lounge.

Butikker som WH Smith, Travel Value Fashion og Duty Free sørger for å komplettere tilbudet innen lesestoff, mote, søtsaker og andre varer en internasjonal utlandsterminal skal kunne tilby.

Når den nye ruten til Newcastle starter 31. mai, kan man reise direkte til hele 49 destinasjoner via den nye utlandsterminalen.

– Vi regner med opp mot to millioner passasjerer her det neste året, noe vi selvfølgelig er glade for, tidende tatt i betraktning. Nå har vi endelig fått løftet utlandsterminalen på Sola opp til en størrelse og til et kapasitetsnivå tilpasset dagens – og de neste årenes passasjerantall her på flyplassen, sier en mildt optimistisk lufthavndirektør, før han avslutter:

– Og nå har det blitt så fint her på Sola International at det er jo nesten litt synd å måtte dra!

Den offisielle åpningen finner sted klokken 09.00.

Foto: Stavanger lufthavn, Sola. Fotograf: Jarle Vines/Wikipedia.