First Hotels til Hardangers hjerte

First Hotels fortsetter å ekspandere, nå også til naturvakre Kinsarvik i Hardanger, ifølge en pressemelding fra kjeden.

Med utsikt over Hardangerfjorden på den ene siden av hotellet, til Hardangervidda på den andre, ligger First Hotel Kinsarvik midt i hjerte av vakre Hardanger.

– Dette er et hotell med historie og sjel. Det har fantastisk beliggenhet, og vi er svært glade for å ønske Hylco Disselhorst og hans team velkommen til First Hotels, sier administrerende direktør i hotellkjeden, Roar Ingdal.

First Hotel Kinsarvik er den tredje norske signeringen hotellkjeden gjør dette året.

Unik historie

Som mange av de ærverdige hotellene langs kysten, hadde også First Hotel Kinsarvik en forsiktig start. Opprinnelig var dette nemlig bygdas kolonialforretning. Men eierne, familien Hus, leide også ut noen rom i andreetasje til bygdas gjester.

– Dette var ikke en uvanlig kombinasjon, og det var først på 1960-tallet at bygningen ble klassifisert som hotell, forteller Hylco Disselhorst, medeier og direktør for hotellet.

Etter hvert som flere og flere fikk øynene opp for den fantastiske naturen og kulturen i Hardanger, ble også kravet om et ordentlig hotell større.

– Den siste delen av hotellet ble bygget i 1976, og bygningen har gjennomgått en rekke oppgraderinger siden den gang. Sist nå i år, da vi pusset opp resepsjonen og terrassen, sier Disselhorst.

Lei å stå alene

De siste fem årene har hotellet vært uten kjedetilknytning, og hotelldirektøren er glad for å bli del av en større enhet.

– Det er ingen tvil om at det både er tungt og kostbart å i dag være et frittstående hotell. Vi ser frem til å dra nytte av blant annet de tekniske løsningene, distribusjons- og salgsapparatet til First Hotels, og tror på et langt og godt samarbeid, sier direktøren.

Han får støtte av Ingdal, som tror hotellet vil passe godt inn i den eksisterende porteføljen.

– Ikke bare skal vi bli større, med flere sentrale hoteller i de største byene i Norden, vi ønsker også å tilby våre gjester opplevelser utenom det vanlige, på fantastiske destinasjoner rundt om i distriktene. Og det vet jeg de vil få på First Hotel Kinsarvik, forteller Ingdal.

Fakta: First Hotel Kinsarvik

Antall rom: 70

Aktiviteter: Familiepark, gokart-bane, airlift, cidersmaking og guidete turer på Folgefonna og Hardangervidda.

Åpent: April til november

Fasiliteter: Restaurant, bar, terrasse, dansesal og kurs- og konferanselokaler.

Attraksjoner: Kort avstand til blant annet Kinsarvik kirke (steinkirke fra rundt år 1150), «de fire fossene» (Tveitafossen, Nyastølsfossen, Nykkjesøyfossen og Søtefossen), isbreen Folgefonna, Hardangervidda og Vøringsfossen (cirka 50 minutters kjøretur fra Kinsarvik).

Beliggenhet: cirka 40 minutters kjøretur fra Odda og cirka 45 minutters fra Voss.

Fakta: First Hotels

First Hotels ble etablert i 1993, og er, med sine 61 hoteller, en av Skandinavias ledende hotellkjeder. I porteføljen er anerkjente hoteller, som First Hotel Reisen i Stockholm, First Hotel G i Göteborg, First Hotel Grims Grenka i Oslo og First Hotel Mayfair i København. I tillegg har kjeden 32 hoteller i Spania gjennom samarbeidet med Petit Palace.

Foto: First Hotel Kinsarvik (tidligere Kinsarvik Fjordhotell). Foto fra Booking.com