Royal Caribbean utvider flåten

Royal Caribbean Cruises Ltd har signert en intensjonsavtale med det franske skipsverftet STX France, både for Royal Caribbean International og Celebrity Cruises. Selskapet skal bygge et femte Oasis-klasse skip, med levering våren 2021, samt ytterligere to nye Celebrity skip med levering høsten 2021 og 2022, skriver rederiet i en pressemelding.

– Responsen på Royals Oasis-klassen har vært enorm, på begge sidene av Atlanteren, og forventningene til Celebritys nye Edge-klasse er skyhøye, sier Richard D. Fain, som er rederiets styreformann og administrerende direktør.

– Oasis-skipene har levert over forventningene gang på gang, sier Michael Bayley, President og CEO for Royal Caribbean International, og fortsetter:

– Den varme motagelsen nye Harmony of the Seas har fått i markedet, er et bevis på at den ekspansive økningen lønner seg og selskapet fortsetter derfor satsingen på denne skipsklassen.

– Selv om om det første skipet i Celebrity Cruises nye skipsklasse, «Edge», først leveres om to år, har interessen rundt nysatsingen vært enorm. Det er mange spekulasjoner rundt hvilken standard og stilart denne nye skipsklassen vil innføre, sier Lisa Lutoff – Perlo, President og CEO, Celebrity Cruises.

– Den forrige skipsklassen, Solstice, innledet en ny æra av design for moderne cruiseskip, og Edge-klassen vil ikke skuffe, sier hun.

Planlagte skip

Mai 2016

Harmony of the Seas, Royal Caribbean International

2018

Oasis-klasse skip 4, Royal Caribbean International
Edge-klasse 1, Celebrity Cruises

2019

Quantum-klasse skip 4, Royal Caribbean International

2020

Quantum-klasse skip 5, Royal Caribbean International
Edge-klasse 2, Celebrity Cruises

2021

Oasis-klasse 5, Royal Caribbean International
Edge-klasse 3, Celebrity Cruises

2022

Edge-klasse 4, Celebrity Cruises
Celebrity Cruises er et stolt medlem av Royal Caribbean familien.

Foto: Fra dekkene ombord på «Harmony of the Seas». Foto fra Royal Caribbean.