Ryanair åpner ruter fra Avinor Oslo Lufthavn

Onsdag la Ryanair frem sitt ruteprogram fra høsten 2016. Dette inkluderer også oppstart av ruter fra Oslo Lufthavn til den Litauiske hovedstaden Vilnius, og til London Stansted, fra og med  30. oktober 2016, heter det i en pressemelding fra Avinor.

– Vi ønsker Ryanair velkommen til Oslo Lufthavn og kan slå fast at enda et stort, internasjonalt flyselskap ser verdien av å frakte nordmenn til attraktive destinasjoner i Europa. Dette bidrar til å styrke et allerede veldig godt rutetilbud, sier lufthavnsjef Øyvind Hasaas.

På like vilkår

Når Ryanair starter nye ruter fra Oslo Lufthavn, er det på like vilkår med øvrige flyselskaper som flyr til eller fra Norges hovedflyplass.

– Ryanair betaler de samme i avgiftene, og har de samme betingelsene som tilbys øvrige flyselskaper som flyr til og fra Oslo Lufthavn, sier Hasaas.

Tre daglige til Stansted

Direkteruten til Vilnius går daglig. Ruten mellom Oslo og London vil opereres tre ganger per dag.

Fra før av flyr både SAS, Norwegian og British Airways til London fra Oslo Lufthavn, men til andre flyplasser. Norwegian flyr direkte til London Gatwick, mens SAS og British Airways flyr til Heathrow. Ryanair vil frakte passasjerene direkte til London Stansted.

På rutene vil Ryanair benytte Boeing 737-800, som de gjør på samtlige av sine ruter. Totalt har selskapet 300 fly i sin flåte, og i 2015 fraktet de over 103.000.000 passasjerer, fordelt på 194 destinasjoner.

Foto: Ryanair-maskiner på bakken. Foto fra Ryanair.