Cecilie Skog døper MS «Spitsbergen»

Fjellklatrer og polarhelt Cecilie Skog blir gudmor, når Hurtigrutens nyeste ekspedisjonsskip, MS «Spitsbergen», døpes i Svolvær 6. juli, heter det i en pressemelding fra rederiet.

– Vi er utrolig stolte og glade over å ha Cecilie Skog med oss på denne feiringen. Hun er Norges fremste ambassadør for friluftsliv og oppdagertrang, om det er å bestige de høyeste fjellene i verden, eller nyte en skogstur i nærområdet, sier Daniel Skjeldam, konsernsjef i Hurtigruten.

MS «Spitsbergen» får sitt navn etter den største øya i øygruppen Svalbard, stedet der Hurtigrutens grunnlegger, Richard With, allerede i 1896 startet ekspedisjonsturisme i Arktis. Med Cecilie Skog som gudmor, vil skipsdåpen i Svolvær omkranses av spektakulær natur, midnattssol, kultur og aktive opplevelser. Det blir et kompakt og folkelig arrangement, med fokus på bærekraftig turisme.

– Dette er vår første skipsdåp på snart ti år, og vi gleder oss til endelig å holde en skikkelig fest i Lofoten. Svolvær var på den opprinnelige ruteplanen allerede i 1893, og har siden den gang vært et av høydepunktene for gjestene våre, sier Skjeldam.

Cecilie Skog er en av de mest meritterte norske utforskerne, med et utall imponerende prestasjoner bak seg. Nordpolen, Sydpolen, Mount Everest, Himalaya, Antarktis og Grønland. Hun er den eneste kvinne som har nådd de tre polene, Nordpolen, Sydpolen, samt Mount Everest, og «Seven Summits», toppen av det høyeste fjell på hvert kontinent. MS «Spitsbergen»s gudmor er den første og eneste kvinne som har gått på ski fra fastlandet til Nordpolen.

– Med utfordringer kommer mestringsfølelse, nysgjerrighet, og, ikke minst, nye drømmer. Jeg har ikke drømt om å beseire fjell og poler, eller skrive historie. Jeg har drømt om å få oppleve og å være tilstede. Som meg formidler Hurtigruten naturopplevelser – jeg gleder meg til oppdraget i Svolvær, sier hun.

Programmet for dåpen, med gjester, artister og aktiviteter, spikres i disse dager. Arrangementet inkluderer besøk av tre hurtigruteskip samtidig. Som hovedartister har Hurtigruten fått med seg Violet Road, et nordnorske band, kjent for å lage god stemning, hvor enn de befinner seg.

Dåpsfesten starter med boder og aktiviteter på torget rundt kl. 14.00. For dem som har lyst til å ta MS «Spitsbergen» i nærmere øyensyn, vil det være åpent skip for alle, fra klokken 10.00 til 17.00. Det offisielle dåpsprogrammet starter kl 20.00, og Violet Road-konserten kl. 21.00.

Foto: Hurtigruten i solnedgang. Fotograf: Anke Menge.