Daniel Stenbäck går tilbake til Nordic Choice Hotels

Daniel Stenbäck (48) tiltrer som direktør for Business Development i Nordic Choice Hotels. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør for Gothia Towers AB i Gøteborg, skriver hotellkonsernet i en pressemelding.

Stenbäck har lang erfaring fra hotell- og møtebransjen. Før han tiltrådte som administrerende direktør for Gothia Towers i 2013, var han kjededirektør for hotellgruppen Nordic Hotels & Resort, og hotelldirektør for Clarion Hotels Post i Gøteborg. Han var også konsernsjef for First Hotels i perioden 2003 til 2005.

– Daniel Stenbäck har hatt en lang og imponerende karriere i hotellbransjen, i tillegg til åtte års erfaring fra Nordic Choice-systemet. Som kjededirektør spilte han en viktig rolle i transformasjonen av Nordic Hotels & Resort, og som hotelldirektør ledet han pre-opening-fasen og første året av suksessen Clarion Hotel Post. Nordic Choice Hotels er nå inne i den mest offensive perioden i vår historie. Daniel har god kjennskap til konsernet, og vil bli en viktig nøkkelspiller i vekstplanene og utviklingen av Nordic Choice Hotels. Vi gleder oss over å få ham tilbake, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

I den nyopprettede stillingen Senior Vice President Business Development får Daniel Stenbäck ansvaret for hotellkonsernets strategiske vekst. I hovedsak innebærer rollen å finne og fremforhandle nye leiekontrakter for hoteller, samt forvaltning av eksisterende leieavtaler. Han vil også ha ansvaret for å finne nye franchise- og medlemshoteller.

– Det kjennes godt å vende «hjem» igjen. Jeg har hatt tre fantastiske år hos Gothia Towers, men da jeg først ble spurt, kunne jeg ikke si nei til en så spennende rolle. Nordic Choice Hotels er et fantastisk selskap i vekst, med tydelige verdier og en engasjert eier, noe som passer meg utmerket, sier Stenbäck.

Direktør for Business Development er del av konsernledelsen, og rapporterer til administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth. Daniel Stenbäck tiltrer i stillingen 1.september 2016.

Foto: Daniel Stenbäck, direktør for Business Development i hotellkonsernet Nordic Choice Hotels. Foto fra Nordic Choice Hotels.