Ukens navn: Kristoffer Solstad

Kristoffer Solstad
Area Director Human Resources Nordics
Carlson Rezidor Hotel Group

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Som HR-direktør for Carlson Rezidor Hotel Group i Norden, er jeg ansvarlig for våre HR-initiativer for flere tusen medarbeidere i regionen. Som for nesten alle andre, er arbeidsdagen variert, men dagen inneholder alltid dialog med våre HR-sjefer på hotellene, og med mine kolleger i Brussel og i andre deler av verden.

To oppgaver som jeg er veldig opptatt av, er videreutviklingen av våre treningsprogrammer, som vi tilbyr våre medarbeidere, og relanseringen av vårt serviceprogram, Yes I Can!. Serviceprogrammet er oppdatert, og alle våre medarbeidere i Norden gjennomgår nå oppdaterte treninger og kurs, hvor hensikten er å gi gjestene våre enda bedre service. Det er veldig gøy å få være med på dette arbeidet, og bidra til å utvikle talentene våre, og gi gjestene våre minneverdige opplevelser.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Det er å hver dag få jobbe sammen med alle våre talentfulle medarbeidere. Uten tvil. Vi som selskap er våre ansatte! Det er veldig givende å jobbe i et selskap som setter menneskene i fokus, både våre gjester og våre medarbeidere.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Ja! En person som virkelig har inspirert meg, er min første hotelldirektør, da jeg startet i min første heltidsjobb ved et av Londons fasjonable hoteller. En hotelldirektør som tar seg tid til å sette seg ned sammen med hver eneste nye medarbeider på deres første dag, forstår virkelig hva som skal til for at de ansatte skal forstå hvor viktige de er for å gi gjestene de beste hotellopplevelsene. Den opplevelsen har jeg tatt med meg i hele min arbeidskarriere.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Ja, mange! Vi har nylig flyttet inn i nye kontorer i Stockholm, Oslo og København. I Stockholm har vi hatt en tradisjon med felles frokost annenhver fredag, hvor vi alle samles og lager og spiser frokost sammen. Denne tradisjonen tok vi med oss inn i de nye kontorene også. Det er en fin måte å bli oppdatert på hverandres arbeid, og også bli enda bedre kjent. Man lærer mye av å tilbringe tid sammen med medarbeidere fra ulike deler av organisasjonen, og så er det alltid spennende å se om noen har laget noe ekstra godt til frokost!

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Min første kontakt med HSMAI var da jeg i 2006 flyttet tilbake til Oslo, fra Storbritannia, og siden da har jeg fulgt utviklingen i HSMAI.

Q: Hva synes du er det beste ved HSMAI?

A: Det må være muligheten til å utveksle erfaringer og kunnskap på tvers av ulike organisasjoner. Den internasjonale utviklingen er noe jeg ser på som et stort pluss fremover.

Q: Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

A: Jeg ønsker å se at initiativet Årets Unge Leder i Reisebransjen og Årets Unge Hotelier blir et europeisk initiativ i HSMAI, for å ytterligere utvikle og utfordre alle de dyktige talentene i bransjen vår.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: Jeg flyttet nylig til Stockholm, så en perfekt helg tilbringes her i byen, sammen med nye venner eller med besøk. Når jeg har en helg i byen, er målet minst ett kulturelt innslag eller en vandring i en del av byen jeg ennå ikke har besøkt.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Da ville jeg ha jobbet for at flere talenter velges uavhengig av kjønn, alder og kulturelle forskjeller. Et mer mangfoldig arbeidsliv kommer både bedrifter og ansatte til gode.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Jeg spurte internt, og tilbakemeldingen er at jeg er en rettferdighetens mann, er pragmatisk, og har en solid dose humor og god forretningsmessig teft.

Q: Hvor går neste reise privat/arbeid?

A: Jeg er så heldig at jeg får besøke våre team i Norden flere ganger i måneden, og allerede på mandag går turen til København. Ikke bare får jeg møte dyktige og hyggelige kolleger, jeg får også bo på verdens første designhotell, Radisson Blu Royal Hotel. I privat regi går neste reise til Roma. Jeg var der i juli og jeg vil tilbake, så neste reise er allerede booket!

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Jeg liker å løpe, og jeg er med i en løpegruppe her i Stockholm. Jeg løper også med min gamle løpegruppe når jeg er i Oslo. Det er en fin måte å komme seg ut på, både for fysisk trening og mental avkobling. Nå i høst skal jeg for femte året på rad løpe Stockholm halvmaraton, og målet er å slå min raskeste tid, på 1 time 33 minutter.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Jeg ville tatt med meg Rezidors positive Yes I Can!-innstilling. Da tror jeg at jeg ville klart meg godt.

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Jeg vil benytte anledningen til å oppfordre alle til å snakke med en kollega de ikke har pratet så mye med før. Alle har en spennende historie å dele, mye handler om å spørre «Hvordan går det?».

Foto: Kristoffer Solstad, Area Director Human Resources Nordics, Carlson Rezidor Hotel Group. Foto fra Carlson Rezidor Hotel Group.