Stordalen The Brightest Business Mind in Northern Europe

Petter Stordalen er kåret til The Brightest Business Mind in Northern Europe. Det er Nordic Business Forum som står bak kåringen av de 20 skarpeste forretningshodene i regionen, ifølge en pressemelding fra Nordic Choice Hotels.

Nordic Business Forum har som formål å samle ledere og entreprenører som deler en visjon om å gjøre en forskjell i verden. Forumets årlige konferanse samler 5700 ledere og entreprenører fra hele Europa.

I juryens begrunnelse står det blant annet at:

Petter Stordalen representerer en generasjon av entreprenører som både tenker stort og som vet at samfunnsansvar og suksess er ufravikelig knyttet sammen.

Juryen vektlegger hans reise, fra en tolv år gammel jordbærselger i Porsgrunn, til leder for Nordens største privateide investeringsselskap, Home Invest, som blant annet eier hotellkonsernet Nordic Choice Hotels. Hans personlige engasjement for miljøsaken, bidrag til bærekraftige prosjekter, samt påtrykk for å fremme ny miljøteknologi og fornybar energi, blir også trukket frem.

Stordalen topper listen, som også løfter frem ledere som Sebastian Siemiatkowski (medgründer og administrerende direktør i Klarna), Daniel Ek (medgründer og administrerende direktør i Spotify) Anita Krohn Traaseth (administrerende direktør i Innovasjon Norge) og Bjørn Kjos (gründer og administrerende direktør i Norwegian)

– Det er utrolig hyggelig å havne i et så celebert selskap. Fremtidens business er grønn, og dette inspirerer meg til å fortsette arbeidet for en mer bærekraftig kapitalisme. Vi har fått til mye, men har fortsatt en lang vei å gå. Jeg har brettet opp ermene, og det samme har mine ledere i Nordic Choice Hotels, sier Petter A. Stordalen.

Foto: Petter A. Stordalen, eier av Nordic Choice Hotels. Fotograf: Tord-Erik Andresen.