Årets nyttårscruise går til København – og kommer med værgaranti

I år gjør Fjord Line noe spesielt for å feire inngangen til 2017, sammen med sine gjester: De reiser til København, skriver rederiet i en pressemelding.

– Våre gjester elsker Danmark, og København er noe av det ypperste nabolandet vårt har å by på. Derfor er vi svært tilfreds med å kunne tilby en nyttårsopplevelse med en minnerik dag i den danske hovedstaden, sier konsernsjef Rickard Ternblom.

29. desember starter ferden, fra både Bergen og Stavanger. I et feststemt skip lades det opp til ankomst København, hvor oppladningen til nyttårsfeiringen for alvor kan starte. Reisen tilbake til Norge starter 31. desember.

– Man kan i praksis feire nytt år i Kattegat, og i år med værgaranti. Vi lover å legge alt til rette for en heidundrende feiring av året som har vært. Med Fjord Line skal alle ingredienser for en fin start på 2017 være til stede. Mat, underholdning, bevertning og den mektige høytidsfølelsen. Vi lover å ivareta alt på best mulig måte, sier Ternblom.

Avgang fra både øst og vest

Skipene til Fjord Line har vanligvis ankomsthavn i Nord-Danmark, nærmere bestemt Hirtshals. Men i anledning overgangen til et nytt år, legger både MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord inn noen ekstra sjømil i regnestykket. Båtene legger til ved Langeliniekaien i bydelen Østerbro, bare en kort rusletur fra Den Lille Havfrue og Frihedsmuseet. Her blir søsterskipene liggende til kl 16.00 nyttårsaften. 1. januar er de tilbake i norsk farvann.

I tillegg til vestlandsavgangen, setter Fjord Line i stand en egen nyttårsavgang fra Langesund, med destinasjon København.

– Vi håper å gi gjestene våre en opplevelse de ikke kommer til å glemme med det første. For nyttårsfeiringer skal jo være minneverdige, forsikrer Ternblom.

Matopplevelser om bord

Konsernsjefen har flere gladmeldinger på lur. Han forteller at skipene fra Vestlandet i år har fått med mesterkokk Odd Ivar Solvold på et julebordskonsept. Fra 11. november til 23. desember får man sjansen til å prøve ut tradisjonell julemat, med oppskrifter fra mesterkokken.

– Vi hadde Odd Ivar med på laget på ruten vår fra Sandefjord til Strömstad i fjor, og maten ble veldig godt mottatt av dem som reiste med oss, forteller Ternblom.

Nettopp mat er sentralt for Fjord Line i tiden som kommer. I månedene frem mot jul, vil menyen om bord hente inspirasjon fra sørlige deler av kontinentet, men også fra «over dammen».

Fra 11. september til 7. oktober arrangeres italienske uker om bord. Det vil selvsagt handle om lasagne, pizza, parmaskinke, foccaciabrød, spaghetti og mye mer.

Før julebordssesongen setter inn, tar Fjord Lines kokker med seg den amerikanske kokeboka om bord. Spareribs, macaroni & cheese, burger med pulled pork, hotwings, brownies, ostekake og mye mer, samles i en buffet fra 17. oktober til 10. november.

– Det blir mye å glede seg til, forsikrer Ternblom.

Foto: Fjord Lines MS «Stavangerfjord» og MS «Bergensfjord». Foto fra Fjord Line.