Lufthansa oppgraderer til miljøvennligere flåte

Lufthansas nye, miljøvennlige flytype, Airbus A320neo, flyr i disse dager sine første kommersielle ruter i Europa. Oslo Lufthavn blir en av de første europeiske flyplassene til å ta imot den nye modellen, sammen med Paris og Milano. Airbus’ 320neo skal brukes på ruter for kort- og mellomdistanseflyvinger, heter det i en pressemelding fra selskapet.

– Vi gleder oss til å ønske A320neo velkommen her i Oslo. Flyet har bedre drivstoffeffektivitet, og har mer stillegående motorer, sier Gabriel Leupold, salgsdirektør for Norden og Baltikum i Lufthansa Group.

– Å redusere utslipp og påvirkning på miljøet, er viktige mål for Lufthansa. I tillegg har vi siden januar i år blant annet brukt biodrivstoff, i stedet for vanlig drivstoff, fra Oslo Lufthavn. Oppgraderingen av flyflåten bidrar til å realisere miljøsatsingen vår, fortsetter han.

«Neo» står for new engine option. A320neo har nye motorer og forbedret aerodynamikk, som sørger for betydelig fremskritt, i form av støy- og utslippsreduksjon. Ny teknologi fra Pratt & Whitney PW1100G JM-motorer, gjør flyene 20 prosent mer drivstoffeffektive enn dagens modeller. Med et støynivå under 85-decibel ved oppstart, er støynivået kun halvparten så mye som et ordinært A320-fly. Dette bidrar til et aktivt støyvern, og sørger for mer komfort for de reisende.

Lufthansa Group har bestilt totalt 116 fly av denne typen. 45 av disse er større A321neo-versjoner. De nye flyene skal inngå i rutenettet til Lufthansa og Swiss. Ifølge listeprisen, er dette en investering pa? 13,3 milliarder USD. Foreløpig har Lufthansa satt fire A320neo i drift, og regner med at det blir totalt fem nye A320neo innen utgangen av året.

Foto: En av Lufthansas A320neo-maskiner på bakken. Fotograf: Oliver Roesler/Lufthansa Group.