Tolv prosents passasjervekst for Norwegian

Totalt valgte nærmere 2,9 millioner passasjerer å fly med Norwegian i august, som er en økning på tolv prosent, sammenlignet med samme måned i fjor. Fyllingsgraden var uendret, på 90 prosent. På langdistanserutene var fyllingsgraden 96 prosent, skriver selskapet i en pressemelding.

Både den totale trafikkveksten (RPK) og kapasitetsveksten (ASK) økte med 17 prosent denne måneden.

– Trafikktallene for august viser at den positive passasjerutviklingen fortsetter, med god fyllingsgrad på alle markeder. Ikke minst er vi svært godt fornøyd med langrutene, som stadig appellerer til flere reisende, på begge sider av Atlanteren, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.

Norwegian gjennomførte 99,6 prosent av de planlagte flyvningene i august. Punktligheten denne måneden var på 77,6 prosent.

Norwegians flåtefornyelse fortsetter med stor kraft i 2016, med leveranse av til sammen 21 fabrikknye fly. To Boeing 737-800 ble levert i august. Med en gjennomsnittsalder på 3,6 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i verden.

Foto: En 787-9 Dreamliner, som er en større versjon av den første generasjonen Dreamlinere Norwegian kjøpte inn. Foto fra Norwegian.