Bergensk billettutfordrer vant prestisjepris

Etter å ha etablert seg som den fremste utfordreren på det norske billettmarkedet, ble bergenske TicketCo denne uken kåret som norsk vinner av The European Business Awards, heter det i en pressemelding fra selskapet.

The European Business Awards er en av de gjeveste kåringene i det europeiske næringslivet. Prisens formål er å identifisere og løfte frem Europas beste virksomheter, og dette skjer i to omganger. Innledningsvis kåres det nasjonale vinnere i alle EU-land, i tillegg til Tyrkia, Sveits, Serbia, Makedonia og Norge. Deretter avholdes det en europeisk finale, hvor de nasjonale vinnerne møtes, for å kåre de aller beste selskapene i Europa.

TicketCo ble stiftet i 2013, og har i løpet av få år etablert seg som den fremste utfordreren på det norske billettmarkedet. Nå retter de blikket ut av landet, og lanseres i Sverige og Storbritannia i løpet av høsten. Deretter står, ifølge selskapet selv, resten av verden for tur.

– Denne prisen er en bekreftelse på at vi er på rett vei, sier daglig leder Kåre Bottolfsen i TicketCo i en kommentar. Han forteller om en bratt vekst siden starten, og et stort internasjonalt potensial.

– Billettmarkedet er hemmet av produkter som enten er litt for enkle eller basert på gammeldags teknologi. Vi har satset kompromissløst på å utvikle selvbetjente og brukervennlige løsninger, basert på ny og svært robust teknologi, og har opplevd om lag 300 prosent vekst hvert av årene, siden vi startet opp. Nå sitter vi med et solid og utprøvd produkt, sterke internasjonale samarbeidspartnere, som svenske iZettle, og denne ferske prisen, som premierer oss på bakgrunn av innovasjon, etikk og vekst. Da er tiden riktig for et internasjonalt fremstøt, sier han.

Alt i alt er det kåret syv norske vinnere i konkurransen, og foruten TicketCo, er blant annet Beerenberg og Norrøna plukket ut av juryen, til å representere Norge når de europeiske vinnerne nå skal kåres.

Foto: TicketCo-gründerne Kåre Bottolfsen (til venstre) og Carl-Erik Michalsen Moberg gleder seg over utmerkelsen fra The European Business Awards. Foto fra TicketCo.