Park Inn by Radisson setter farge på ungdommers hverdag gjennom unikt kunstprosjekt

Park Inn by Radisson fortsetter kunstinitiativet Adding Color to Lives, sammen med den anerkjente kunstneren Joel Bergner, og har nå laget et unikt veggmaleri, sammen med ungdommer fra Kløfta Ungdomshus. Hensikten med kunstinitiativet er å bidra positivt til ungdommers liv verden over, heter det i en pressemelding fra Rezidor Hotel Group.

Park Inn By Radisson Oslo Airport Hotel på Gardermoen er ett av fire hoteller som har blitt valgt ut av Carlson Rezidor Hotel Group, til å lage et kunstverk sammen med Joel Bergner. Hotellet har inngått et samarbeid med to lokale klubbhus for ungdom; Calypso og Kløfta Ungdomshus, som tilbyr ulike aktiviteter for ungdommer i lokalmiljøet omkring flyplassen.

I én uke har ungdommene og kunstneren jobbet sammen for å skape det fargerike kunstverket, og onsdag denne uken var det offisiell åpning og avduking av veggmaleriet på Kløfta ved ordfører Tom Staahle (Frp).

– Jeg er veldig stolt over at vårt bidrag ble valgt ut av Carlson Rezidor Hotel Group, og at vi fikk muligheten til å jobbe sammen med Joel Bergner, og å støtte de to ungdomshusene i vårt lokalmiljø. Vi er overveldet over ungdommenes kreativitet og engasjement, og vi kommer til å fortsette å gjøre det vi kan for å bidra positivt til Kløfta og Calypso Ungdomshus, og til aktivitetene der i fremtiden, sier Jörgen Ljunggren, General Manager ved Park Inn By Radisson Oslo Airport Hotel.

Bidrag fra hele verden

Adding Color to Lives ble lansert i 2015, og har til hensikt å samle ungdommer i ulike lokalmiljøer, for å uttrykke seg gjennom kunst. Gjennom kunstprosjektet ønsker Park Inn by Radisson å gi ungdommer en plattform hvor ungdommer kan få uttrykke sine tanker og følelser, fortelle om sine håp, drømmer og meninger, og dele dette med resten av verden.

– Jeg er veldig glad for å fortsette samarbeidet med Park Inn by Radisson, og videreføre vårt Adding Color to Lives-initiativ. Dette prosjektet betyr mye for meg, fordi vi gjennom kunsten samler mennesker fra ulike kulturer, og skaper noe sammen. Jeg ønsker å gi folk følelsen av at de kan bidra til å skape endring, og bidra positivt til sitt lokalsamfunn, sier Joel Bergner.

I fjor organiserte fem ulike Park Inn by Radisson-hoteller og Joel Bergner lokale kunstprosjekter over hele verden. Sammen med ungdommene, skapte ansatte ved hotellene og kunstneren store veggmalerier i Malmø, London, Brussel, Køln og Cape Town.

Park Inn by Radisson-hoteller over hele verden sendte i år inn sine søknader til Carlson Rezidor Hotel Group, for å bli del av kunstprosjektet. I år er de fire vinnerbidragene fra Oslo, Tallinn, Krakow og Johannesburg. Alle hotellene går sammen med lokale ungdomsorganisasjoner, for å utvikle kunstverkene sammen med Joel Bergner.

– Det gleder oss at vi fortsetter samarbeidet og bringer Adding Color to Lives-prosjektet til nye deler av verden. Vi er imponert av engasjementet og entusiasmen disse ungdommene, Joel Bergner, våre medarbeidere og lokalorganisasjonene viser, sier Inge Huijbrechts, Global Vice President ResponsibleBusiness hos Carlson Rezidor Hotel Group.

Foto: Joel Bergner og ungdommene foran et ferdigutsmykket Kløfta ungdomshus. Foto fra Rezidor Hotel Group.