Syv minutter i himmelen

Inspirert av David Lynch’ filmklassiker, Blue Velvet, tar Amber Doe oss med inn i mystikken til klineleken 7 Minutes in Heaven i Apparatjik-suiten på THE THIEF. En syv minutters reise i lys, mørke, frykt, nysgjerrighet, kjærlighet og skuffelse, skriver hotellet i en pressemelding.

I syv dager vil besøkende bli invitert inn i THE THIEFs Apparatjik-suite, og opplevelsen av 7 Minutes in Heaven, sammen med den amerikanske performance-kunstneren Amber Doe. Installasjonen er inspirert av Blue Velvet, en av David Lynch’ mest kompliserte og kreative filmer.

I Blue Velvet følger hovedpersonen Jeffrey Beaumont sitt begjær for Dorothy Vallens, gjennom frykt, nysgjerrighet, godhet og tilhørighet. Følelser Doe overfører til den amerikanske ungdomsklineleken 7 Minutes of Heaven, hvor deltagerne, etter å ha blitt valgt ut gjennom «flasketuten peker på», går inn i et rom eller et skap hvor alt kan skje. En samtale, en klem, ingenting eller et kyss.

– Vi syns det er fantastisk at hotellrommet blir en arena for kunstopplevelser i verdensklasse. Mystikken et hotell, og kanskje spesielt THE THIEF, omgir seg med, skaper en perfekt ramme for Amber Does installasjon, og vi gleder oss til å dele dette med gjestene, sier Jarle Moen, hotelldirektør på THE THIEF.

Hotellet har som ambisjon å revolusjonere konseptet hotellkunst. Gjennom THE THIEFs samarbeid med Astrup Fearnley-museet, vil hotellet nå stille ut de verdenskjente verkene Titi og Beautiful Amore, signert henholdsvis Jeff Koons og Damien Hirst. Teksten fortsetter under bildene (som er klikkbare, for større gjengivelse).

– På THE THIEF kan du oppleve mange betydningsfulle kunstverk fra Petter Stordalen og Astrup Fearnleys samlinger, og gjennom disse to spektakulære verkene legger vi listen enda høyere, på dette allerede omtalte kunsthotellet, sier Sune Nordgren, kunstkurator for THE THIEF.

Amber Does installasjon kan oppleves i Apparatjik-suiten i syv dager, fra 15. til 22. september, og er åpen for publikum. Titi og Beautiful Amore stilles ut i hotellets lobby og restaurant.

Toppfoto: Den amerikanske kunstneren Amber Doe stiller ut på THE THIEF i september. Foto fra THE THIEF.