Miljøbidrag fra Clarion-gjester

De tre siste månedene har gjestene på alle Clarion-hoteller i Norge og Sverige hatt muligheten til å bidra til miljøet, gjennom hotellkjedens satsing på Green Stay, et initiativ som gjør det mulig for gjestene å velge bort rengjøring på rommet, og i stedet gi penger til Unicefs Sweet Dreams-prosjekt, heter det i en pressemelding fra hotellkjeden.

Clarion Hotel har innført et nytt konsept som tillater gjesten å velge bort rengjøring på sitt hotellrom, mot belønning i form av lojalitetspoeng. Gjesten kan velge å beholde poengene selv, eller donere dem til Unicefs prosjekt mot menneskehandel i Kambodsja.

– Å kombinere miljøsatsing med å bidra til Unicef, kjennes veldig bra. En stor hyllest til våre kreative medarbeidere, som takket være denne ideen mottok utmerkelsen Årets jordbær av Petter Stordalen. Dette gir positive signaler, til både gjester og ansatte, og er akkurat i tiden nå, sier Henrik Berghult, Senior Vice President for Clarion Hotel.

Green Stay er utviklet på grunnlag av Nordic Choice Hotels miljøstrategi, som har som mål å bli en klimanøytral virksomhet. I jakten på redusert forbruk av kjemikalier og vann, skal Clarion Hotel lede utviklingen av et grønnere samfunn. Formålet med tjenesten er å styrke hotellene og de besøkendes interesse for å bevare miljøet. Gjester som overnatter mer enn én natt, har valget mellom å velge bort rengjøring, maksimalt tre netter per opphold. Clarion belønner gjesten for det aktive miljøvalget, med poengene i kjedens lojalitetsprogram. Poengene kan gjesten beholde eller donere til Nordic Choice-prosjektet Sweet Dreams, i samarbeid med Unicef.

Så langt har 15-20 prosent av gjestene valgt Green Stay når de bor mer enn én natt, et tall som sannsynligvis vil øke, etterhvert som programmet blir mer kjent. Av gjestene som velger Green Stay, velger 70 prosent å donere sine poeng til Unicef, fremfor å beholde dem selv.

– Med tanke på at forretningsreisende nå erstatter sommergjester, håper vi at den positive trenden fortsetter, avslutter Berghult.

Hotellene som ligger i toppen av Green Stay, er: Clarion Hotel Wisby, Clarion Hotel & Congress Trondheim, Clarion Hotel Malmo Live og Clarion Hotel Amaranten.

Foto: Henrik Berghult, Senior Vice President for Clarion Hotel. Foto fra Clarion Hotel.