Direkte fra Oslo lufthavn til varmen i Miami

Når Avinor Oslo lufthavn nå feirer det første flyet i den direkte SAS-ruten til Miami, er det en viktig begivenhet, skriver lufthavnen i en pressemelding, i anledning onsdagens lansering.

Da lanserte SAS sin nye rute fra Avinor Oslo lufthavn til havnebyen Miami i Florida. Ruten vil ha fire avganger i uken. Star Alliance-selskapet SAS vil benytte 264-seters fly, av typen Airbus A330, til å betjene en av Oslos største hittil ubetjente ruter.

Analyser har vist at mange reiser mellom Oslo og Miami. Nå kan man gjøre det direkte, uten mellomlanding i andre lufthavner.

– Vi setter stor prs på at SAS oppretter forbindelse til et av flyplassens største «uberørte» punkter. Vi har lagt oss i selen for å sikre at rutekartet vårt er fylt med attraktive og etterspurte nye destinasjoner, og jeg er ikke i tvil om at den nye ruten til Miami vil bli meget populær, sier Jasper Spruit, direktør for trafikkutvikling i Avinor.

Mange reiser over Oslo lufthavn på vei til Nord-Amerika. Med den nye SAS-ruten blir det lettere enn noensinne. I tillegg til de 45 andre flyplassene i det norske Avinor-nettverket, mater over 50 andre lufthavner i Danmark, Sverige, Finland og Baltikum Oslo lufthavn med reisende til Nord-Amerika. Miami vil utgjøre en ny og viktig destinasjon i rutenettverket.

USA er et stadig mer populært reisemål

– Nesten 500.000 nordmenn dro til USA i fjor, og med en økning på elleve prosent i antall amerikanere som besøkte Norge, vil den nye direkteforbindelsen bidra til videre utvikling på dette markedet, tilføyer Spruit.

Stor dag for SAS

Miami blir SAS’ andre interkontinentale rute fra Oslo lufthavn.

– Dette er lenge etterlengtet for nordmenn som søker sol og varme, kombinert med et stort mangfold av opplevelser i ypperste verdensklasse. Mange nordmenn har hus og leilighet i Miami, som også har en stor havn, og er et godt utgangspunkt for fantastiske cruisereiser i Karibien, sier flyselskapets informasjonssjef Knut-Morten Johansen.

– Vi ser allerede på salgstallene at den nye ruten er tatt svært godt imot blant reisende i hele Skandinavia, som nå får oppleve de flotte SAS-kabinene i våre langdistansefly, Airbus A330 med 264 seter, avslutter han.

Foto: En Airbus A330 fra SAS tar av fra Oslo lufthavn Gardermoen. Foto fra Avinor Oslo lufthavn.