Verdens største Lego-skip kommer til Oslo

DFDS Seaways fyller 150 år i år, og har i den anledning bygget verdens største skip – av Lego. På tross av sine noe klossete egenskaper og mangel på sjødyktighet, skal skipet nå legge ut på europaturné. Rekordbåten kan, ifølge en pressemelding fra VisitDenmark, besøkes i Oslo fra 3. til 9. oktober.

Det er ikke lett som en lek å sette verdensrekord i bygging av Lego-skip. Konstruksjonen krevde 900 arbeidstimer, mer enn én million legoklosser, måler over tolv lengdemeter, og veier 2,86 tonn. Det er DFDS’ ansatte som har bygget skipet.

– Alle medarbeidere, på tvers av landegrensene i Europa, har vært med på å bygge Lego, og sette denne rekorden i anledning vårt 150-årsjubileum, sier Roar Funderud, administrerende direktør i DFDS Seaways Norge.

Skipet er målt og veid, og dommere fra Guiness rekordbok kunne bekrefte verdensrekorden, da de overrakte diplomet på navneseremonien ved DFDS-terminalen i København. Skipet fikk navnet «Jubilee Seaways», og er en hyldest til selskapets 150-årsfeiring.

I Oslo kan du beundre verdens største Lego-skip i høstferien (uke 40). Skipet vil stå utstilt utenfor Østbanehallen fra Mandag 3/10 til og med onsdag 5/10 fra 10 til 18, og ved Teknisk Museum fra torsdag 6/10 til og med søndag 9/10 fra 11 til 18 (på søndag fra 11 til 14).

Fakta om skipet

Navn: Jubilee Seaways
Lengde: 12,035 m
Bredde: 1,67 m
Høyde: 2,36 m til toppen av broen (2,72 m til toppen av masten)
Vekt: 2860 kg
Antall Lego-klosser: 1.015.000

Les mer om skipet og rekorden her, eller ta en tjuvtitt på byggeprosessen i denne filmen:

Foto: Lego-skipet «Jubilee Seaways», bygget i anledning DFDS’ 150-årsjubileum. Foto fra DFDS.