Connecting Norway midlertidig stengt

Grunnet utbyggingen på «nye Avinor Oslo lufthavn» må domestic transfer-løsningen Connecting Norway, stenge i en periode, skriver lufthavnen i en pressemelding.

Prøveordningen for domestic transfer ble åpnet på Avinor Oslo lufthavn i september 2015. Ordningen gjør at passasjerer som kommer fra utlandet, og skal videre innenlands, med gjennomgående billett, slipper å hente bagasjen i bagasjehallen og sjekke den inn på nytt.

I overkant av 6000 passasjerer har benyttet seg av ordningen hver uke denne høsten, og tilbakemeldinger fra passasjerene bidrar sterkt til utviklingen av prosjektet.

– Vi har startet ganske smått, med få flyvninger per dag, og har økt antallet underveis, siden åpning, sier kommunikasjonsrådgiver ved Oslo lufthavn, Lasse A. Vangstein.

– Det er kommet mange positive tilbakemeldinger, men vi har naturlig nok også noen forbedringsområder. Disse tilbakemeldingene er veldig nyttig, for at ordningen skal bli så god som mulig, fortsetter han

Flyttes til pir nord

Domestic transfer-ordningen skal nå flytte fra sitt nåværende område, rett ved tax free-butikken på avgang. Derfor stenger ordningen etter mandag 24. oktober, og vil ikke være tilgjengelig for passasjerer før 1. desember, når den åpner i pir nord.

– Planen har hele tiden vært at ordningen skal ligge i pir nord, men den var ikke klar til bruk da prøveordningen ble satt i gang. Nå gleder vi oss veldig til vi kan åpne på nytt i pir nord 1. desember, forklarer Vangstein

Flere og flere passasjerer vil også få muligheten til å benytte seg av ordningen etter flyttingen.

– Det jobbes blant annet med en ny og automatisert løsning for bagasjehåndteringen, slik at jobben for bagasjehandlerne blir mindre ressurskrevende, forteller Vangstein.

– Dette håper vi å ha på plass i midten av januar. Fra midten av februar vil vi trappe opp antallet flyvninger betydelig, slik at de aller fleste reisende med gjennomgående billett fra utland til innland, kan benytte seg av ordningen, avslutter han.

Foto: Domestic Transfer ved Oslo Lufthavn. Foto fra Avinor Oslo Lufthavn.