Thon Hotel Lofoten kåret til Årets Matgledebedrift

27. oktober 2016 ble Thon Hotel Lofoten kåret til Årets Matgledebedrift, skriver Thon Hotels i en pressemelding.

Kjøkkensjef ved Thon Hotel Lofoten, Stian Haugnes, er stolt over å vinne førsteplassen i år.

– Det er utrolig stort. Det er det. Det var uventet. Det var seks finalister, og så kom vi til finalen og vant. Det er helt surrealistisk! En fantastisk og deilig opplevelse, sier han.

Thon Hotel Lofoten er opptatt av lokale råvarer og å spre matglede til sine gjester.

– Vi serverer mye forskjellig. Vårt fokus er mye på fisk, på grunn av at vi er der vi er. Nå er det lutefisk og fersk torsk på menyen. Mye fisk og sjømat. Men vi har også fantastiske osteleverandører, og røkt laks laget av håndverkere. Vi er størst på det vi gjør, og vi har kjærlighet til faget, fortsetter Haugnes.

Satser på ungdom

Thon Hotel Lofoten har også fått skryt for å gi jobb til skoleelever i restauranten.

– Vi har ikke den største rekrutteringen i faget vårt. Vi prøver å rekruttere, og vise ungdom at faget ikke er som på Hell’s Kitchen på TV. Sånn er det jo ikke i virkeligheten. Vi har elever fra 9. og 10., klasse og fra videregående, som er med og serverer, anretter mat, rydder og skjenker kaffe til gjestene.

– Det er hektisk å jobbe på et kjøkken. Men om du er glad i faget ditt, så skal det være en glede å jobbe på et godt kjøkken. Mye av det har vi fått frem. Vi jobber med mat, gode råvarer og gjestene våre. Vi gleder oss over det vi gjør, sier kjøkkensjefen, og fortsetter:

– Det er nok helheten som har ført til at vi vant. Vi har hyggelige folk som bryr seg, ny restaurant og nytt kjøkken. Det er rett og slett bare deilig å være der, sier Stian.

Den årlige Matgledebedrift-konkurransen arrangeres av TINE Partner, og premien er en statuett og en reise for to til Bocuse d’Or i Lyon i 2017. Prisen ble delt ut i Oslo 27. oktober.

Norges beste frokost

I begynnelsen av oktober 2016, vant også Thon Hotel Lofoten prisen for Norges beste frokost, i den årlige Twinings-konkurransen.

– Service, bruken av lokale råvarer, og atmosfæren er helt fantastisk på Thon Hotel Lofoten, forteller mat- og drikkeansvarlig ved Thon Hotels, Martin Land.

På frokostbuffeten hos Thon Hotel Lofoten finnes både varme og kalde retter, og en egen kokk som griller sprøstekt bacon, og lager egenkomponerte omeletter etter gjestenes ønske.

Kjøkkensjefen ved Thon Hotel Lofoten forteller om gjester som skryter av maten.

– Frokosten treffer folk i hjertet. En dame kom inn i restauranten igjen, etter at hun hadde sjekket ut, og fortalte at hun syntes frokosten var fantastisk, og at det var den beste frokosten hun noensinne hadde spist. Jeg tror gjestene også syns det er koselig og godt å være her, sier Stian Haugnes.

Ny design på Thon-hotellene

– Vi satser på design, teknologi og matopplevelser, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen.

– Vi har fått positiv tilbakemelding på oppussingen av hotellene våre, og ser at veldig mange er mer og mer opptatt av design og atmosfære når de reiser. Vi ønsker å gi gjestene våre en spesiell og hyggelig opplevelse når de bor på et Thon Hotel, utdyper han.

Designansvarlig i Olav Thon Gruppen, Sissel Berdal Haga, har i samarbeid med interiørarkitekt Trond Ramsøskar stått bak oppussingen av Thon-hotellene.

Foto: Kjøkkensjef ved Thon Hotel Lofoten, Stian Haugnes. Foto fra Thon Hotels.