Norwegians Oslo-Las Vegas-rute åpnet

Norwegians internasjonale ekspansjon fortsetter. En fullastet Dreamliner lettet tirsdag formiddag for aller første gang fra Oslo Lufthavn, med kurs mot Las Vegas. Norwegian er i dag det eneste flyselskapet med direkterute mellom Oslo og Las Vegas, forteller flyselskapet i en pressemelding.

– Vi er veldig fornøyd med å kunne tilby norske reisende nok en USA-rute, nå mellom Oslo og Las Vegas. Vi ser at flere og flere kunder velger Norwegian når de skal reise mellom kontinentene, noe som viser at både europeere og amerikanere setter pris på billige billetter, direkteruter, god service og nye, mer miljøvennlige Dreamlinere, sier kommersiell direktør i Norwegian Thomas Ramdahl.

Det store rutenettet i USA, kombinert med Norwegians enveisbilletter, gir enda flere kombinasjonsmuligheter for reisende som ønsker å oppleve mer på sin USA-ferie. Man kan for eksempel fly direkte til Los Angeles eller San Fransisco, før man fortsetter med biltur via Death Valley til Las Vegas. Der kan man boltre seg i underholdning av alle tenkelige slag i sentrum, spille golf på baner i verdensklasse, dra på sykkeltur rundt ikoniske Hoover Dam, og dra på helikoptertur i Grand Canyon, før man flyr direkte hjem til Norge. Kombinasjonsmulighetene er mange og varierte, dersom man er på jakt etter en oppdagelsesreise i USA.

– Vi er veldig glade for at Norwegian tilbyr enda en direkterute til og fra Las Vegas. Norske passasjerer har nå en enestående mulighet til å oppleve alt Las Vegas har å by på. Byen hadde rekordmange besøkende i 2015, og vi ser frem til å ønske enda flere Norwegian-reisende velkommen til oss, sier administrerende direktør i Las Vegas Convention and Visitors Authority, Rossi Ralenkotter.

Norwegian tilbyr nå direktefly til Las Vegas fra Stockholm, København, London og Oslo.

– Flere ruter mellom Europa og USA er godt nytt for reiselystne europeere, men det er også godt nytt for amerikanere som ønsker å besøke Europa. På mange ruter fra USA til Skandinavia har vi omtrent 30 prosent amerikanske reisende, og på enkelte ruter fra USAs vestkyst er vi oppe i omtrent 50 prosent amerikanere. Flere direkte ruter mellom kontinentene skaper jobber og bidrar til lokal verdiskaping, også Norge, sier Ramdahl.

Norwegian lanserte sin første langdistanserute mellom Oslo og New York i 2013. Selskapet tilbyr nå flere direkteruter mellom Skandinavia og USA enn noe annet flyselskap. I 2014 åpnet Norwegian ruter mellom London og USA, og i år har selskapet lansert ruter mellom Paris og Barcelona og USA. Norwegian har nå 39 direkteruter mellom Oslo, Stockholm, København, London, Paris, Barcelona og USA. I tillegg flyr selskapet mellom Oslo, Stockholm, København og Thailand.

Norwegian er et globalt ekspanderende selskap, med en bestilling på over 260 nye fly, deriblant 31 Dreamlinere.

I dag har Norwegian langdistansebaser i New York, Fort Lauderdale, London og Bangkok, og flyr til ni destinasjoner i USA: New York, Los Angeles, San Francisco, Fort Lauderdale, Las Vegas, Orlando, Boston, Puerto Rico og St. Croix. I vintersesongen flyr Norwegian dessuten fra de franske karibiske øyene Martinique og Guadeloupe til Boston, New York og Baltimore/Washington. I tillegg tilbyr selskapet en rute fra Guadeloupe til Fort Lauderdale.

Foto: Long-haul-crew i Norwegian (foto fra Norwegian).