Spill sjakk mot Magnus Carlsen i lufta

SAS har inngått et globalt partnerskap med verdensmesteren i sjakk, Magnus Carlsen, og selskapet Play Magnus AS. Dette samarbeidet vil bidra til å realisere Magnus Carlsens drøm om å bringe sjakk ut til resten av verden, og gi SAS’ reisende en unik mulighet til å spille mot den høyest rangerte sjakkspiller i historien, forteller flyselskapet i en pressemelding.

Som en del av samarbeidet, er SAS stolte av å kunngjøre lanseringen av Play Magnus-spillet om bord i alle SAS-flys underholdningssystemer fra 1. november.

SAS er et av få flyselskaper med Wi-Fi ombord på langdistanseflyene, og nå vil passasjerer som reiser med de oppgraderte kabinene ha mulighet til å spille sjakk under flyvningen med Play Magnus-spillet. Passasjerene kan spille mot Magnus på ulike nivåer: Fra nivået som Magnus befant seg på da han var fem år gammel, og opp til i dag.

Passasjerer som flyr langdistanse etter 1. november, vil også bli presentert med en introduksjonsvideo gjennom underholdningssystemet, hvor Magnus Carlsen utfordrer passasjerer til å spille mot han. I tillegg til dette, har Magnus Carlsen laget en serie på seks episoder med veiledninger, som vil være tilgjengelig under SAS-TV. Veiledningene vil inneholde en rekke tips om hvordan spille sjakk som ham, og er en fin måte for passasjerene å bedre sine sjakkferdigheter.

– Vi ser for oss en videre innovativ utvikling, som gir våre reisende muligheten til ikke bare å spille mot hverandre i samme fly, men også med passasjerer som sitter om bord i andre SAS-fly i luften på samme tid, sier Eivind Roald, konserndirektør og CCO i SAS.

Eivind Roald, konserndirektør for kommersiell virksomhet i SAS (foto fra HSMAI Channel).
Eivind Roald, konserndirektør for kommersiell virksomhet i SAS (foto fra HSMAI Channel).

Selskapets underholdningssystem er der for passasjerenes glede, og er derfor alltid oppdatert med nye og relevante filmer, musikk, TV-programmer og spill på personlige skjermer. SAS har som mål alltid å tilby noe for enhver smak. I tillegg til Play Magnus-spillet, vil det være et alternativ å se biografien til verdensmesteren i sjakk. Filmen, med det passende navnet Magnus, ble godt mottatt, da den ble sluppet på kino i Norge i høst.

– Play Magnus er glade for at SAS deler vår lidenskap for innovasjon, og at SAS gjennom dette samarbeidet tar en så aktiv del i vår misjon om å bruke sjakk som et morsomt verktøy, for å gjøre verden til et smartere sted. Magnus er en hyppig reisende, og han bruker langdistanseflyvninger enten til å sove eller å spille sjakk. Nå er det opp til alle de andre frekvente reisende der ute, å utfordre ham, sier Kate Murphy, administrerende direktør i Play Magnus AS.

Toppfoto: Du kan spille sjakk mot Magnus Carlsen, ombord på alle SAS-fly med underholdningssystem. Foto fra SAS.