Swiss starter opp i Bergen

– Det er svært gledelig for hele bergensregionen at lufthansagruppen nå er tilbake på Flesland, med Swiss, om er Sveits’ største flyselskap. Denne nye ruten er et viktig tillegg til rutenettet til og fra Flesland, sier lufthavndirektør Aslak Sverdrup, i en pressemelding fra Avinor Bergen Lufthavn Flesland.

– Zürich er en idyllisk by, omgitt av storslått natur, og er et fantastisk utgangspunkt for opplevelsesferier, sommer som vinter, fortsetter lufthavndirektøren.

– For næringslivet i regionen vil denne ruten også gi muligheter, ved at den åpner for enklere forbindelser på langreiser østover, i og med at Swiss, som også er et Star Alliance-selskap, har gode forbindelser videre, til blant annet Singapore, Bangkok, Hongkong og Tokyo.

– I august neste år åpner den nye terminalen på Flesland. Dermed får vi økt kapasiteten betydelig, og det er gledelig at vi nå kan ønske et nytt flyselskap velkommen til den nye terminalen, sier Sverdrup.

For reiselivet i Bergen er nyheten også svært velkommen.

– Vi har savnet Lufthansa her i Bergen, og den nye satsingen fra Swiss vil gjenopprette en del forbindelser mellom Bergen og Sentral-Europa, som er viktige for oss. Med nettverket til Swiss vil både tyske, sveitsiske og østerrikske turister kunne nyte godt av den nye ruten, bemerker reiselivsdirektør Ole Warberg.

Swiss flyr allerede fra Oslo lufthavn, og Bergen vil bli deres andre satsing i Norge. Ruten til Zürich har oppstart lørdag 27.mai 2017, og Swiss vil fly onsdager og lørdager, frem til 30. august.

Foto: En Airbus A330 fra Swiss. Fotograf: Markus Guler/Swiss/flickr.