Fursetgruppen inviterer til «årets vakreste julebord»

Ansatte på Tjuvholmen Sjømagasin har gjort det til en tradisjon å gi bort sitt eget julebord, noe Fursetgruppen også vant gull for, i kategorien Beste PR-event, under HSMAI Eventprisene i fjor. I år inviteres Kirkens Bymisjons gjester fra rus- og gatemiljøene inn til julemiddag.

I kveld inviterer Fursetgruppen igjen til årets vakreste julebord, og siste åpningsdag før jul på Tjuvholmen Sjømagasin. Klokken 17.00 kommer 150 gatefolk, i regi av Kirkens Bymisjon, gjester som vanligvis ikke får oppleve julebord, som er svært vanlig i førjulstiden.

– Kirkens Bymisjon gjør en fantastisk innsats for dem som ikke har det så bra, for mennesker som nødvendigvis ikke gleder seg like mye til jul. Mennesker som vi har lett for å glemme, der vi løper mellom handlegater, på vei fra det ene julebordet til det andre, forteller markeds- og kommunikasjonssjef Marianne Nygård-Hansen i Fursetgruppen. Teksten fortsetter under bildet.

Marianne Nygård-Hansen, Head of Marketing & Communication i Fursetgruppen.
Marianne Nygård-Hansen, Head of Marketing & Communication i Fursetgruppen.

På bordene i restaurantene til Fursetgruppen har det i tiden før jul vært bordkort som oppfordrer restaurantgjestene til å støtte Kirkens Bymisjons arbeid, gjennom å gi middager til mennesker i rus og gatemiljøene.

I fjor vant Fursetgruppen gull i HSMAI Eventprisenes kategori for beste PR-event:

HSMAI hedret eventbransjen

Silje Nergaard underholder

De ansatte på Tjuvholmen Sjømagasin brukte sin siste dag før jul i fjor til å arrangere julebord for mennesker i rus- og gatemiljøene, og håper å gjenta suksessen når de igjen inviterer på julebord i kveld.

– Hele året er et eneste langt julebord for de fleste av oss. Det koster så lite å ofre vårt eget julebord, og heller gi det til dem som virkelig fortjener det, mener Emma Hesselroth, daglig leder ved Tjuvholmen Sjømagasin.

På julebordet vil det bli servert en treretters meny, med spesialtilpasset juicemeny, til årets siste åpningsdag. Silje Nergaard vil synge for gjestene.

– Det er så utrolig flott gjort at Silje Nergaard vil komme og spre glede, med sin vakre musikk. At hun stiller opp, betyr veldig mye for oss, men så uendelig mye mer for gjestene til Kirkens Bymisjon, sier Nygård-Hansen.

– Gjester som vanligvis ikke får oppleve et julebord

Det er rundt 150 av Kirkens Bymisjons gjester fra rus- og gatemiljøene som skal få oppleve julebordet på Tjuvholmen. Kari Gran er virksomhetsleder på Møtestedet, og hun er glad for at julebordet er et tilbud til hennes gjester, også i år.

– I førjulstida er det vanlig å gå på julebord. Det settes stor pris på, også av våre gjester, som ikke vanligvis får oppleve et julebord på restaurant, sier hun.

Toppfoto: Emma Hesselroth, daglig leder på Tjuvholmen Sjømagasin, sammen med noen av kokkene. Foto fra Fursetgruppen.