Nærmere 30 millioner Norwegian-reisende i 2016

Norwegian satte ny passasjerrekord i 2016, med nærmere 30 millioner passasjerer og en fyllingsgrad på 88 prosent. Lansering av 34 nye ruter og stor økning i langdistanse-trafikken, bidro betydelig til veksten, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Fjoråret var preget av god passasjerutvikling, mange fabrikknye fly inn i flåten, og høy fyllingsgrad. Totalt reiste 29,3 millioner passasjerer med selskapet, 3,6 millioner flere enn året før. Selskapet fikk levert 21 fabrikknye fly og lanserte 34 nye ruter, hovedsakelig på markeder som USA, Spania og Storbritannia. På årsbasis var fyllingsgraden 88 prosent, opp fra 86 prosent i 2015.

Også i 2016 fikk Norwegian en rekke internasjonale priser og utmerkelser, stemt frem av kundene, blant annet to SkyTrax Awards: Verdens beste lavpris langdistanseselskap for andre året på rad og Europas beste lavprisselskap for fjerde året på rad.

God respons på global strategi

Også årets siste måned var preget av stor passasjervekst og høy fyllingsgrad. I desember valgte 2.145.043 passasjerer å reise med Norwegian, 20 prosent flere enn samme måned foregående år. Kapasitetsveksten (ASK) var på 29 prosent og trafikkveksten (RPK) på 31 prosent i årets siste måned. Fyllingsgraden var 84,6 prosent, opp 1,3 prosentpoeng.

– Trafikktallene viser at vår globale strategi er i ferd med å sette seg, og at vår konkurransekraft styrkes. Det er gledelig at stadig flere velger å fly med oss, eksempelvis har flyene mellom Paris og flere byer i USA stort sett har vært helt fulle. Kort- og langdistanserutene utfyller hverandre på en god måte. Om lag 30 prosent av våre reisende på langdistanse benytter også det europeiske nettet på samme reise, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

– I desember har reiselysten vært stor, både i Skandinavia, Europa og USA. Også våre karibiske ruter er blitt godt mottatt, ikke minst blant amerikanske reisende, som flyr fra Boston, New York og Baltimore/Washington til de fransk-karibiske øyene Martinique og Guadeloupe, sier Kjos.

Totalt gjennomførte Norwegian 99,2 prosent av de planlagte flyvningene i desember, hvorav 69 prosent til oppsatt rutetid.

Foto: En av Norwegians 738-800-maskiner går inn for landing. Fotograf: Jørgen Syversen.