Ukens navn: Svein Roger Selle

Svein Roger Selle
Partner og konserndirektør forretningsutvikling
Geelmuyden Kiese-gruppen

Svein Roger Selle leder juryen for HSMAI-prisene 2016, som om få uker utdeles i Oslo. I 17 år har han arbeidet som strategisk kommunikasjonsrådgiver for nasjonale og internasjonale organisasjoner, og han har inngående kjennskap til reiselivsbransjen. De siste ti årene var han byråleder, hovedeier og styreformann i reklamebyrået MK Norway, som mottok en rekke priser for sitt arbeid på vegne av kundene, deriblant flere HSMAI-priser, inklusive Ferdaprisen (Årets Reiselivsmarkedsfører), sammen med Fjord Norge i 2013.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Mesteparten av tiden hjelper jeg ledere å få viljen sin. Bygge markedsandeler, få politisk gjennomslag, øke kapitalisert verdi på selskapet. Vi kaller det å flytte makt. Resten av tiden jobber jeg ved våre ulike kontorer, med våre 160 medarbeidere, for å gjøre Geelmuyden Kiese til et enda bedre skandinavisk kommunikasjonsselskap.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Å få lov til å gi råd og utøve ledelse som gjør at andre presterer bedre. Det er ingenting som gir mer tilfredsstillelse enn å hjelpe andre med å lykkes. Jeg liker rett og slett å gjøre andre gode.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Hans Geelmuyden. Han var gæren nok til å satse på meg da jeg gikk ut fra NHH, og etter å ha drevet eget byrå i ti år, er jeg nå kommet hjem igjen. Hans er ikke bare Skandinavias beste kommunikasjonsrådgiver, men også en svært inspirerende internasjonal leder, som jeg lærer mye av.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Vi får rød saft og hodepinetabletter når arbeidsdagene blir lange. Det skjer ofte, så da kan det vel regnes som en tradisjon.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: HSMAI er en fenomenal møteplass for ledere i reiselivet, hvor det knyttes bånd og skapes læring.

Q: Er det noen aktiviteter og/eller tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: HSMAI burde tatt initiativ til en bærekraft-satsing, hvor alle reiselivsaktørene bidrar i et nasjonalt holdningsprosjekt, for å fjerne plasten langs kysten vår. Vi må slutte å rydde, folk må heller slutte å kaste.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: Vi lever i verdens vakreste land. Jeg hater stedet som kalles Syden. Nei, gi meg en varm vårhelg med våre fem barn og hunden Båtsmann i seilbåten. Klokken og telefonene legges bort. Madammen disker opp «blåskimmerdampede» blåskjell, og vi setter kurs sydover, mot øyriket i Sunnhordland. Vi padler, fisker, ler høyt og nyter det havet gir oss å spise. Bedre blir det ikke.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: 9. februar arranger vi som jobber i stiftelsen Dale Oen Experience, hvor jeg er styremedlem, Europas største forsknings- og utviklingskonferanse for barn og unge. Her skal vi inspirere 6000 ungdommer til å ta realfag og praktiske studier. Temaet er havet og plastforurensning. Dette er et gedigent miljøproblem, som rammer hele vår vakre kyst og havner i maten vår. Som statsminister ville jeg prioritert utdanning av barna våre, og miljøet de skal vokse opp i.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Jeg håper de ville sagt at jeg er en smilende, lojal og omtenksom bergenser. Men slike fins vel ikke …

Q: Hvor går neste reise privat og/eller i arbeid?

A: I kveld reiser jeg til snørike Myrkdalen for å gå på ski. Mandag står Finnmark og slekten i Lakselv for tur. På jobb finner du meg i Oslo på tirsdag, Stockholm onsdag, og hjemme i Bergen igjen mot helgen. Da skal jeg på sjøen og fiske torsk.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Norge og vann. Når familien og jeg kan dykke hos våre venner Ørjan og Monica på Gulen dykkesenter, seile langs norskekysten, besøke Torstein på Haaheim Gaard i Uggdal på Tysnes, padle kajakk på Bulandet, eller fiske storlaks med flue i Lærdal eller i familiekulpen i Lakselv. Ja da har jeg det som best.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Min kone. Med henne kunne jeg overlevd på bare luft og kjærlighet.

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Jeg er så inderlig glad for at statsministeren og regjeringen har fått øynene opp for turisme som næring, takket være mange gode krefter i reiselivet. Dette er og vil være en særdeles viktig næring i et Norge i omstilling. Alt for Norge!

Foto: Svein Roger Selle, partner og konserndirektør forretningsutvikling i Geelmuyden Kiese-gruppen, og leder av juryen for HSMAI-prisene 2016.