Norwegian-passasjerer ga over fem millioner til Unicef i 2016

Norwegians samarbeid med Unicef bidro til å hjelpe mange barn i 2016. Med et enkelt tastetrykk, bidro Norwegians passasjerer med over fem millioner kroner til Unicefs arbeid for verdens mest sårbare barn. Det har de gjort ved å gi et bidrag til Unicef når de bestiller flybillett på Norwegians nettsider, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Det totale bidraget fra Norwegians passasjerer i 2016 var på 5.210.000 kroner. Det er nok til å fullfinansiere fem skoler, installere 1500 brønner med vannpumper, som kan forsyne en hel landsby eller flyktningleir med rent drikkevann, halvannen million nødhjelps-pakker, som gir 34.000 barn matrasjoner i to uker, eller poliovaksine for én million barn.

– Jeg vil takke våre fantastiske passasjerer for rausheten de har vist i 2016. Disse pengene bidrar til at Unicef kan sørge for at enda flere barn får den fremtiden de fortjener. I tillegg viser det at flere bidrar når det er enkelt å gi, sier konsernsjef i Norwegian Bjørn Kjos.

– På vegne av barna i verden, vil vi i Unicef Norge takke Norwegians passasjerer, som på en enkel måte har bidratt til å sikre overlevelse og utvikling. Mange små summer utgjør til sammen et fantastisk resultat, og løsningen, med en enkel avkrysning ved bestilling, gjør det enkelt for folk å bidra. Vi håper at både nye og gamle passasjerer vil fortsette å redde liv med et tastetrykk, sier Unicef Norges fungerende generalsekretær Merete Agerbak-Jensen.

Norwegians passasjerer har mulighet til å donere 25, 50, 75 eller 100 kroner når de avslutter billettkjøpet på selskapets nettside. 25 kroner er nok til å fullvaksinere ti barn mot polio, 50 kroner kan gi 1000 vannrensetabletter – nok til 5000 liter rent drikkevann, 75 kroner kan gi 21 energimatpakker – en ukes rasjon til et undernært barn, og 100 kroner er nok til et klassesett med skolebøker.

Norwegian og Unicef har hatt et signaturpartnerskap siden 2007. Gjennom samarbeidet har de i fellesskap blant annet sendt fly fullastet med nødhjelp til Den sentralafrikanske republikk og syriske flyktninger i Jordan. Norwegian har hatt innsamlingsaksjoner om bord, og de ansatte gir sin årlige julegave til Unicefs viktige arbeid.

Foto: Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos i Den sentralafrikanske republikk i 2014. Foto fra Norwegian.