Morten Thorvaldsen æresmedlem av Cornell University

Under HSMAI-prisene i Oslo onsdag 25. januar ble det kunngjort at konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen, er utnevnt til æresmedlem, CHS Honorary Member, av den prestisjefylte hotellskolen, Cornell University, skriver Thon Hotels i en pressemelding.

– Jeg er svært takknemlig over å motta denne utnevnelsen. Det er hyggelig at arbeidet med unge ledere og unge medarbeidere blir satt pris på. Det er viktig å videreutvikle unge talenter i reiselivsbransjen, en bransje hvor jeg selv har jobbet i mer enn 37 år. Dette er noe jeg virkelig brenner for, og at dette blir verdsatt internasjonalt, er stort for meg, sier han.

Cornell University er en internasjonal hotellskole i USA, som ble etablert i 1922. Universitetet ligger i New York, og Cornell Hotel Society er et anerkjent alumninettverk.

– Dette er en internasjonal pris i vår bransje, og det betyr selvfølgelig ekstra mye at det er professorer og Cornell-styret som har valgt meg. En leder må bry seg, både om jobben og medarbeiderne – og skape arbeidsglede, og det er givende for meg å kunne tilrettelegge for unge som ønsker å jobbe innen reiseliv, i restauranter og i hotellnæringen, sier Thorvaldsen.

Siden 2009 har hann vært visepresident i NHO Reiseliv, og i 2014 ble han tildelt HSMAI Veiviserpris, for innsatsen han har gjort i bransjen. Morten Thorvaldsen har vært konserndirektør for hotell og restaurant i Olav Thon Gruppen i 28 år.

Foto: Morten Thorvaldsen, konserndirektør hotell og restaurant i Olav Thon Gruppen. Fotograf: Gry Traaen.