Ukens navn: Olle Aulin

Olle Aulin
Direktør
Thon Hotel Stavanger

Olle Aulin (28) ble kåret til Årets Unge Hoteliér under HSMAI-prisutdelingen i Oslo 25. januar 2017. Han kommer fra Uppsala i Sverige, har bodd i Norge siden 2008, og har jobbet i Thon Hotels siden da. I dag arbeider han som direktør ved Thon Hotel Stavanger.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Siden jeg nylig startet i ny jobb, går mye tid med på å lære å kjenne kolleger, rutiner og hotellet generelt. For øvrig er dagene varierte, og består av alt fra administrative oppgaver, planlegging og oppfølging, til driftsrelaterte områder, utvikling og opplæring. Jeg forsøker å være til stede mest muli,g for både gjester og kolleger.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Å få jobbe sammen med alle mine kompetente kolleger, og forhåpentligvis bidra til deres utvikling, i like stor grad som de bidrar til min. Det er også fint å se resultater av et målrettet arbeid, der vi hele tiden søker kontinuerlig forbedring og nytenkning, for å overgå gjestenes forventninger. Det er en veldig motiverende og givende jobb, som med tiden er blitt like mye en interesse som en jobb.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Jeg ser opp til flere av mine kolleger og ledere gjennom årene, for eksempel Marianne Fleischer og Arne Marius Berg, som begge vært gode forbilder og mentorer. Selvfølgelig er også Olav Thon et enestående forbilde, med alt han fått til og alt han fortsatt bidrar med i dag. I tillegg er jeg så heldig at jeg har en reflektert far, som vært en uvurderlig diskusjons- og sparringspartner gjennom hele mitt liv. Han har lært meg mye av det jeg kan og står for i dag.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Det er jeg helt sikker på at vi har, men siden jeg kun vært her en drøy måned, har jeg ikke full oversikt ennå. Det jeg vet, er at alle som kan, spiser lunsj sammen hver dag, det er en meget verdsatt tradisjon. Vi feirer også bursdager og gode prestasjoner, både individuelle og kollektive.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: Rollen dere tar, som et samlende organ for bransjen, og at dere er en god bidragsyter for nettverksbygging.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: Gjerne en reise med godt selskap, god mat og drikke, samt en fysisk aktivitet, som fjelltur eller fiske. Noen ganger kan også en helg uten planer være å foretrekke.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Jeg ville lagt vekt på de store føringene, og forsøke å utvide Norges kompetanse, fokus og næringsliv generelt. Jeg ville også innført karensdag ved sykdom, og gjort arbeidslivet mer fleksibelt. Samtidig mener jeg reiselivet fortjener større fokus, da det vil bli en stadig viktigere næring i Norge fremover.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Forhåpentligvis som en jovial, engasjert og optimistisk person, som til tider kan være utålmodig.

Q: Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

A: Slik det ser ut nå, blir det en europatur i løpet av mars. Neste jobbreise går til Oslo.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Er glad i trening og idrett generelt, samt sosialt samvær. Begir meg gjerne ut i naturen regelmessig.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: En fulladet satellittelefon.

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Jeg vil takke alle mine kolleger for alle gode serviceopplevelser vi gir våre gjester daglig. Vil også takke alle som har bidratt til min utvikling, fra jeg startet i denne bransjen og Thon Hotels.

Foto: Olle Aulin, direktør ved Thon Hotel Stavanger.