Åpner ny bar i Oslo lufthavn

Select Service Partner (SSP) åpner fredag Norgesglasset i innlandsdelen av pir nord i Oslo lufthavn. Det er brukt rundt 4230 Norgesglass i takkonstruksjonen, og det meste serveres naturlig nok i Norgesglass, forteller lufthavnen i en pressemelding.

– Norgesglasset revolusjonerte lagring av mat i Norge, og det er nå en glede å kunne by på et lite stykke norsk historie og stolthet, sier Morten Solberg Nilsen i SSP.

– Vi fyller gjerne Norgesglasset igjen, med drikkevarer fra norsk natur. Det meste vil serveres i Norgesglass, og bys frem på en delikat måte, med en moderne vri. Selve baren er unik, med et blikkfang som er godt for øyet og godt for sinnet, fortsetter han.

I tillegg vil Norgesglasset tilby delikate småretter etter sesong. Hele konseptet er bygget rundt bruken av Norgesglasset fra gammelt av.

Norgesglass er et fellesnavn på glasskrukker for hermetisering, sylting og annen konservering. Krukken har gjenger, glasslokk, gummipakning og en gjenget aluminiumsring, som skrus til og presser lokket fast, ned mot pakningen, og gjør krukken lufttett. Når krukken fylles med varmt syltetøy, vil det skapes undertrykk under avkjøling, slik at tettingen blir enda bedre. Innholdet kan også beskyttes mot påvirkning, ved å legge på et lokk av smeltet voks.

– Åpningen av Norgesglasset er et nytt steg på veien mot nye Oslo lufthavn og alle de nye serveringstilbudene her i lufthavnen. Vi nærmer oss offisiell åpning hver dag som går, og vi gleder oss til å tilby de reisende en smak av Norge på tradisjonelt vis, sier kommersiell direktør Torgeir Kjos Sørensen ved Oslo lufthavn.

Fakta

4230 Norgesglass montert i taket
Norske råvarer og norske produkter
Mat og drikke serveres i Norgesglass
Muligheter til å kjøpe tomme Norgesglass
Mat og drikke med en norsk tvist

Foto: Norgesglasset på Gardermoen. Foto fra Avinor Oslo lufthavn.