Stena Line starter samarbeid med Mercy Ships

Veldedighetsorganisasjonen Mercy Ships og Stena Line har bestemt seg for å starte et langsiktig samarbeid. Målet er å øke den generelle bevisstheten rundt organisasjonen Mercy Ships, samt øke interessen for frivillig arbeid og donasjoner, både innenfor selskapet Stena Line og hos deres reisende og samarbeidspartnere, heter det i en pressemelding fra rederiet.

Mercy Ships eier og driver verdens største sykehusskip, og bistår de fattigste menneskene med gratis helsetjenester og helseutdannelse for nasjonalt helsepersonell. Siden 1978 har dette hjulpet mer enn 2,5 millioner mennesker. Ombord arbeider mer enn 400 frivillige fra opptil 40 land. Kirurger, sykepleiere, administrasjon og øvrig nødvendig personell, et gjennomsnitt på over 1000 frivillige hvert år, arbeider uten kompensasjon, og betaler sine egne utgifter for å hjelpe dem som trenger kirurgiske operasjoner og helsetjenester.

– Vi har funnet en partner som har riktig kompetanse og engasjement, og som, i likhet med oss, ser fordelene og fleksibiliteten det er å ha havet og skipene som arbeidsplass. Omtanke er en del av vår sjel, noe som betyr at vårt arbeid med bærekraftig arbeid omfatter mer enn bare miljøtiltak. Vårt samarbeid med Mercy Ships vil nå også bli en viktig del av dette arbeidet, og det gir oss en spennende mulighet til å engasjere ansatte, kunder og partnere for å gjøre en forskjell, sier Niclas Mårtensson, administrerende direktør i Stena Line.

Mercy Ship' "Africa Mercy" ligger for tiden til kai i Cotonou Benin på Afrikas vestkyst. Foto fra Stena Line.
Mercy Ship’ «Africa Mercy» ligger for tiden til kai i Cotonou Benin på Afrikas vestkyst. Foto fra Stena Line.

– Mercy Ships er en unik organisasjon, og vi er glade for Stena Lines engasjement. De har trykket våre oppdrag til sitt hjerte, og det er flott å se at de er villige til å samarbeide med oss, for å støtte vårt arbeid, sier Pascal Andreasson, markedsansvarlig i Mercy Ships Sverige.

I slutten av januar besøkte Mårtensson «Africa Mercy», som for tiden ligger i dokk i Cotonou Benin, for selv å se arbeidet som gjøres om bord.  Africa Mercy er en tidligere skandinavisk togferge, omgjort til sykehusskip, som i dag har fem operasjonssaler av høy kvalitet.

Inntrykkene under besøket var mange, ifølge direktøren:

– Jeg ser det store behovet for hjelpearbeid i Afrika, der Mercy Ships, med sine frivillige, sitt engasjement og sin kunnskap, virkelig gjør en stor forskjell. Under besøket om bord på skipet i Vest-Afrika, der jeg møtte pasienter og så virksomheten, innså jeg at de gjør en livsviktig innsats. Å få se og oppleve dette, har vært en svært viktig erfaring, som jeg tar med meg videre.

Stena Line kommer til å nå over ti millioner mennesker hvert år, med informasjon om Mercy Ships, via sine skip og sosiale kanaler. I løpet av våren 2017, kommer dessuten Stena Line, gjennom Mercy Ships svenske gren, til å markere arbeidet til Mercy Ships på sine ferger i hele Europa . Dette for å gjøre folk oppmerksomme på Mercy Ships’ beundringsverdige arbeid. Stena Line holder også for tiden på med å sette opp et program for å kunne sponse dem som ønsker å jobbe frivillig på Mercy Ships’ fartøy.

Toppfoto: Pascal Andreasson, markedsansvarlig i Mercy Ships Sverige, og Stena Lines administrerende direktør Niclas Mårtensson. Foto fra Stena Line.