Norwegian med årsresultat på vel 1,1 milliard kroner i 2016

Global ekspansjon, med nye rutelanseringer, fulle fly og fortsatt flåtefornyelse, bidro til at Norwegian torsdag legger frem det beste resultatet i selskapets historie. Årsresultatet var på 1,135 milliarder kroner. Gjennom hele året rapporterte konsernet en svært høy fyllingsgrad, som på årsbasis var 88 prosent, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Årsresultat for 2016 var på 1,135 milliarder kroner, mens driftsresultatet (EBIT) var 1,820 milliarder. Tallene er sterkt påvirket av Norwegians vekst internasjonalt, spesielt på interkontinentale ruter, samt i Spania og Storbritannia. Samtidig øker markedsandelene på alle de nordiske hovedflyplassene.

Omsetningen kom opp i vel 26 milliarder kroner, som er en vekst på 16 prosent. Selskapet satte 21 fabrikknye fly i trafikk i 2016, noe som bidro til en kapasitetsvekst (ASK) på 18 prosent. Fyllingsgraden økte med 1,5 prosentpoeng, til 88 prosent på årsbasis. Totalt reiste 29,3 millioner passasjerer med Norwegian i 2016, en økning på 14 prosent fra foregående år.

For fjerde kvartal isolert ble resultatet 197 millioner kroner. Norwegian omsatte for vel 6,1 milliarder kroner dette kvartalet, en økning på 15 prosent fra tilsvarende periode året før. Den største økningen kom i trafikken internasjonalt, men utviklingen i Norden er også positiv. Fyllingsgraden var 86 prosent. Litt over syv millioner passasjerer fløy med Norwegian dette kvartalet, noe som utgjorde en passasjervekst på 17 prosent.

– Vi er meget godt fornøyd med at vi, i et år med stor internasjonal vekst, etablering i nye markeder, og tøff konkurranse, leverer selskapets beste resultat noensinne, sier konsernsjef Bjørn Kjos, og fortsetter:

– Gjennom vår globale strategi, bidrar vi til lokal verdiskaping og økt sysselsetting der vi flyr, i tillegg til at enda flere får råd til å fly – ikke minst mellom kontinentene. I 2016 mottok vi flere store, internasjonale kundepriser, som aldri ville vært mulig uten våre dyktige medarbeidere.

– Vi går inn i 2017 med ambisjon om å styrke fotfestet på etablerte markeder, men samtidig utvikle rutenettet i helt nye områder. I løpet av 2017 vil 32 nye fly bli satt i trafikk, hvorav ni 787-9 Dreamlinere. Vi skal lansere mer enn 50 nye ruter, og rekruttere over 2000 nye kolleger over hele verden, avslutter han.

Foto: En av Norwegians Boeing 787 Dreamliners i hangar. Fotograf: Jørgen Syversen.