Ønsker å samle informasjonen om lokalmat rundt Lyngenfjorden

Den siste tiden har destinasjonsselskapet Visit Lyngenfjord opplevd en økt etterspørsel etter lokal og kortreist mat. Prosjektleder for Bærekraftig Reisemål, Marie Angelsen i Visit Lyngenfjord forteller at de vil de gjøre informasjon om stedene man kan få tak i dette mer tilgjengelig, heter det i en pressemelding fra destinasjonsselskapet.

– I vår region er det flere produsenter og spisesteder som tilbyr spennende lokale og kortreiste matprodukter, men ofte kan det være vanskelig å finne informasjonen om hvor man får tak i det. Dette ønsker vi i Visit Lyngenfjord å gjøre noe med gjennom «Bærekraftig Reisemål»-prosjektet, som vi er godt i gang med, sier hun.

I fjor høst ble Lyngenfjord den første regionen i Nord-Norge som kunne ta i bruk tittelen «Bærekraftig Reisemål – Vi er i gang». Dette innebærer at destinasjonsselskapet nå arbeider aktivt for å utvikle seg som et bærekraftig reisemål, og dermed ta vare på natur, kultur og miljø. Visit Lyngenfjord vil sette fokus på lokal mat rundt Lyngenfjorden, både gjennom en brosjyre og nettsiden www.visit-lyngenfjord.com.

– Nå er vi i gang med arbeidet for å lage en oversikt over samtlige lokale produsenter, ulike tilbud, utsalgssteder og serveringssteder i regionen. Målet er å lage en lokalmatbrosjyre, hvor vi har samlet nyttig informasjonen rettet mot både turister, lokalbefolkningen og bedrifter, slik at man enkelt kan få en lokal matopplevelse i Lyngenfjord-regionen, sier Angelsen.

Visit Lyngenfjord ønsker gjerne å komme i kontakt med personer som kunne tenke seg å være med.

– Om man vet om noen produsenter eller serveringssteder som tilbyr lokale og kortreiste matprodukter, som kjøtt, sjømat, grønnsaker, drikkevarer, bakverk eller ost, så ønsker vi gjerne tips, avslutter Angelsen.

Fakta om Bærekraftig reisemål

Merket for Bærekraftig reisemål er et kvalitetsmerke for reisemål i Norge. Merket bygger på en standard som setter tydelige krav til reisemålets evne til bærekraftig virksomhet og utvikling.

Merkeordningen er et tilbud til norske reisemål som ønsker å ta et ansvar for reiselivets negative påvirkning på miljøet.

Merking forutsetter at reisemålet tar vare på natur, kultur og miljø, styrker sosiale verdier og er økonomisk levedyktig.

Kilde: Innovasjon Norge

Foto: Marie Angelsen i destinasjonsselskapet Visit Lyngenfjord. Foto fra Villkokk-Kvænangen/Visit Lyngenfjord.