Starbucks åpner i Kristiansand

I sommer etablerer Starbucks seg i nye Kvartal 32 på Nedre Torv midt i Kristiansand sentrum. Dette blir Starbucks’ 20. kaffebar i Norge, forteller kjeden i en pressemelding.

– Vi er svært stolte over at Starbucks nå etablerer seg i vårt nye prosjekt, midt i Kristiansand sentrum. Christiansholm Eiendom har som mål å fremme utvikling og attraktivitet i sentrum, og Starbucks’ etablering vil bidra sterkt til å gjøre sentrum av Kristiansand til en enda mer attraktiv møteplass, shoppingdestinasjon og opplevelsesarena, sier Anstein Fidje, partner og eiendomsutvikler i Christiansholm Eiendom.

For Starbucks selv er sentrumsutvikling viktig, og administrerende direktør i Starbucks Norge og Sverige, Joannis Vendrig, gleder seg til å åpne i Kristiansand.

– Beliggenheten i sentrum av Kristiansand er helt avgjørende for oss. Starbucks ønsker å være tilstede i det levende bybildet, sier han.

– Kvartal 32 vil i alt romme 29.000 kvadratmeter med forretninger, restauranter, kafeer, hotell og kontorlokaler, som, sammen med et nytt p-hus under byens torv, vil gi nok et løft til den positive trenden Kristiansand sentrum er inne i. Starbucks blir å finne i første etasje i Rådhusgaten 10, forklarer Arnstein Fidje.

Rekrutteringen begynner nå

Nå begynner arbeidet med å finne dyktige medarbeidere, som skal gjennom en grundig opptrening, for å kunne lage og servere den kjente kvalitetskaffen fra Starbucks.

– Vi ønsker å ansette cirka 15 såkalte butikkpartnere. Personene vi leter etter, er engasjerte og åpne, med en sterk tro på det gode i møtet mellom mennesker, med kaffen som det naturlige samlingspunktet, sier Vendrig.

Mer enn kaffe

– Folk kommer til Starbucks for å prate, møtes eller jobbe. Vi er en møteplass i lokalmiljøet, en del av den daglige rutinen, og det er vi veldig glad for. Bli kjent med oss, og du ser det: Vi er så mye mer enn det vi brygger. Eller som Starbucks’ CEO Howard Schultz uttrykker det, «We are not in the coffee business serving people, we are in the people business serving coffee», avslutter Joannis Vendrig.

Foto: Starbucks er kjent for sine små, personlige hilsener på kaffebegerne sine. Foto fra Starbucks Coffee Company.