Clarion Hotel slukker lysene for Earth Hour

Den 25. mars, mellom klokken 20.30 og 21.30, er det Earth Hour. Clarion Hotel viser sin støtte, gjennom å oppfordre alle sine 78 nordiske hoteller til å slukke hotellskiltene sine. Belysningen kommer til å dempes i resepsjonen, lobbyen og restaurantene, og i flere byer arrangeres det Earth Hour-events i hotellenes såkalte Living Rooms, heter det i en pressemelding fra kjeden.

Earth Hour begynte som en symbolsk handling i Sydney i 2007, ved å slukke lampene. Den er nå blitt til en av verdens største markeringer for miljøet. I dag er det flere enn 7000 byer og 170 land som, sammen med ikoniske landemerker, som Eiffeltårnet, Empire State Building, Taipei 101 og Sydney Opera House, slukker sine lys. Målet med dette er å sette fokus på den globale oppvarmingen, og skape engasjement for å stoppe den.

Flere hoteller kommer også til å ha Earth Hour-vennlige eventer i sine såkalte Living Rooms. For eksempel blir det Dinner in the Dark på Clarion Hotel Energy, med akustisk konsert. Samtidig inviterer Clarion Hotel & Kongress Trondheim til sin nye intimkonsert-scene, med spellemannominerte Erlend Ropstad. På Clarion Hotel Admiral blir det magisk stemning, med levende lys, unplugged musikk og organisk vin.

Alle hotellgjester oppfordres til å ikke bruke sine nøkkelkort, som påvirker strømforbruket, eller bruke strøm på sine hotellrom under Earth Hour. Kun på Clarion Hotel Sign vil dette utgjøre en besparelse på hele 68.000 kilowatt, som igjen svarer til en elbil-biltur fra Stockholm til Gøteborg.

– Miljø er et av våre viktigste spørsmål, der vi, som en av Nordens største hotellkjeder, vil gå foran med et godt eksempel. Å vise vårt engasjement, gjennom å slukke lysene i våre hoteller, og skape eventer for gjester og lokalbefolkningen, er en selvfølge, sier Jessica Castegren, Head of Marketing & Communication.

Utover Earth Hour, arbeider Clarion Hotel blant annet med å minske restavfall, rengjøring med strøm og vann, og å minimere bruken av kjemikalier, og bruke økologiske råvarer. Hotellkjeden unngår også all bruk av palmeolje.

Foto: Clarion Hotel slukker lysene for Earth Hour. Foto fra Clarion Hotel.