Thonhotels.no åpner for Vipps-betaling

Som første hotellkjede i Norge lanserer Thon Hotels Vipps som betalingsløsning for kunder på nett, skriver hotellkjeden i en pressemelding.

Den populære betalingsappen Vipps har mer enn to millioner brukere i Norge. For å forenkle betalingen for hotellgjester, kan man nå enkelt betale for hotelloppholdet via Vipps, når man bestiller hotellrom på Thonhotels.no.

– Det blir spennende å se om hotellgjestene til Thon Hotels omfavner Vipps. Vi føler oss uansett trygg på at en enklere kjøpsløsning vil føre til flere fornøyde kunder, og at 2,3 millioner vippsere og Thon Hotels vil bli en god match. Vipps forenkler netthandel, og har gjort slutt på å taste inn uendelige mengder person- og kortinformasjon. Vipps er blitt lansert i nettbutikker med stort hell, og erfaringen der viser at over 30 prosent av kundene foretrakk å betale med Vipps umiddelbart etter lansering, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

Konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen, forteller at Vipps allerede er blitt tatt i bruk av hotellgjester på nettsiden.

– Thon Hotels har lagt stor vekt på teknologi på hotellene våre, og nå ønsker vi også å tilrettelegge for teknologiske løsninger som forenkler hverdagen til gjestene våre. Vipps er en populær betalingsapp i Norge blant mobilbrukere, og nå kan de som ønsker det, betale for hotellrommet med mobilen, når de bestiller rom på Thonhotels.no. Vi ser at dette har vært en populær betalingsmetode, både under testperioden og siden tjenesten ble lansert på Thonhotels.no, og vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra kunder på at det både er en lett og tidsbesparende måte å betale på, sier han. Teksten fortsetter under bildet.

Vipps er en populær betalingsapp i Norge. Nå kan gjester betale for hotellrom med Vipps på Thonhotels.no. Foto: ?Olav Mellingsæter.
Vipps er en populær betalingsapp i Norge. Nå kan gjester betale for hotellrom med Vipps på Thonhotels.no. Foto: ?Olav Mellingsæter.

Hotellgjester bestiller oftere fra mobil

– Mobilen er blitt en naturlig del av folks hverdag, og de teknologiske mulighetene en smarttelefon gir, er store. Vi ser at folk bestiller oftere fra mobilen, og Thonhotels.no er laget for at gjester enkelt kan bestille og betale, uansett om de bruker PC, nettbrett eller mobil. Vi garanterer alltid best pris når gjester bestiller hotellrom på vår nettside, fortsetter Thorvaldsen.

Etter en testperiode, er Vipps nå tilgjengelig for alle gjestene til Thon Hotels. Når man bestiller et rom på Thonhotels.no, får man opp valget mellom å betale med Mastercard, VISA eller Vipps.

I forbindelse med lanseringen, gir Thon Hotels 35 prosent rabatt på 50 Thon-hoteller i en tidsbegrenset periode, dersom man betaler med Vipps på kjedens nettsider. Les mer om tilbudet her.

Fakta om Vipps

Vipps er en betalingsapplikasjon, hvor mobilbrukere laster ned en app og registrerer et betalingskort og et kontonummer. Brukeren kan så enkelt bruke mobilen til å overføre penger til andre personer eller firmaer som bruker samme app, uten å bruke BankID eller å taste inn lange KID-numre.

Vipps har over 2,3 millioner brukere, som gjennomfører 204.000 transaksjoner daglig.

Appen ble lansert 30. mai 2015, og er tilgjengelig i App Store, Google Play og Windows Store.

Over 30.000 bedrifter og lag har registrert seg som brukere av tjenesten.

I 2016 lanserte Vipps også nettbutikkhandel, Vipps for bedrifter og Vipps Faktura.

23. mars 2017 lanserte Thon Hotels Vipps som en betalingsmetode på Thonhotels.no.

Vipps kan brukes når man betaler for rom på alle de norske Thon-hotellene som eies av Thon Hotels.

Tidligere har Vipps blitt brukt som betalingsmetode i enkelte hotellresepsjoner i Norge, men Thon Hotels er først ute med å tilby Vipps som betalingsmåte for hotellrom som bestilles på nett.

Toppfoto: – Det blir spennende å se om hotellgjestene til Thon Hotels omfavner Vipps, sier Rune Garborg, konserndirektør for DNB Vipps og Betaling. Foto: Stig B. Fiksdal.