SAS: Nå begynner sommeren

På søndag får SAS’ sommerprogram for 2017 luft under vingene, med nye, spennende destinasjoner. Fra Norge åpner selskapet to nye helårsruter og tre nye sommerruter. Totalt åpner SAS 17 nye destinasjoner i sitt sommerprogram, øker antall avganger til mange populære reisemål i sommer, og setter inn totalt 390.000 flere seter til Spania, Portugal og Kroatia, heter det i en pressemelding fra flyselskapet.

Søndag 26. mars starter sommeren hos SAS. Det er den første dagen i SAS’ sommerprogram, der selskapet åpner to helt nye helårsruter fra Norge. På søndag kan flyselskapets norske reisende fly direkte fra Oslo til Aalborg, og den 28. mars fra Bergen til Gdansk.

– SAS har flere destinasjoner og avganger til og fra Skandinavia enn noe annet selskap, og vi fortsetter med å utvikle rutenettet vårt, og tilbyr nye og ettertraktede destinasjoner. Våre nye helårsruter er allerede blitt godt mottatt, og vi er glade for at vi nå kan ønske våre reisende velkommen ombord, sier kommersiell direktør Eivind Roald (under). Teksten fortsetter under bildet.

Eivind Roald, konserndirektør for kommersiell virksomhet i SAS (foto fra HSMAI Channel).
Eivind Roald, konserndirektør for kommersiell virksomhet i SAS (foto fra HSMAI Channel).

I tillegg til de to nye norske helårsrutene, starter SAS også opp tre nye, etterspurte feriedestinasjoner fra Norge. I sommersesongen kommer selskapet til å fly fra Oslo til Pristina, fra Stavanger til Nice og Kristiansand til Malaga.

390.000 ekstra seter til Kroatia, Spania og Portugal

I tillegg til de nye rutene, øker flyselskapet dessuten antall avganger til mange populære feriedestinasjoner i Europa. Selskapet setter blant annet inn 390.000 flere seter fra SAS’ skandinaviske hub-er, til Kroatia, Portugal og Spania.

– Vi vet at våre reisende foretrekker SAS når de skal på ferie, og her er Spania, Kroatia og Portugal blant de mest populære og etterspurte landene. Derfor er vi glade for å kunne tilby enda flere seter til disse landene i sommer, fortsetter Roald.

SAS vil i sommerprogrammet gradvis presentere i alt 17 nye destinasjoner fra skandinaviske hub-er, men også en del regionale. Fra resten av Skandinavia tilbyr selskapet nå også nye helårsruter fra København til Færøyene og Riga, Oslo til Aalborg, Stockholm til München, til Krakow og til Stuttgart.

I tillegg til de norske sesongrutene, åpner flyselskapet også sommerruter fra København til Malta og Olbia, fra Aarhus til Malaga, fra Stockholm til Lisboa, Shannon, Pristina og Ibiza.

Rutetabell:

Norge:

Helårsruter

Oslo-Aalborg: Første avgang 28. mars 2017, alle dager unntatt mandag og lørdag
Bergen-Gdansk: Første avgang 29. mars 2017, avgang mandag, tirsdag og fredag

Sommerruter

Oslo-Pristina: 4. august – 2. september, 10 rundturer på utvalgte dager
Stavanger-Nice: 24. juni – 5. august, avgang lørdag
Kristiansand-Malaga: 5. juli – 9. august, avgang onsdag

Danmark:

Helårsruter

København- Færøyene: Første avgang 26. mars 2017, daglig
København-Riga: Første avgang 26. mars 2017, to ganger daglig – alle dager unntatt lørdag
Aalborg-Oslo: Første avgang 26. mars, alle dager unntatt mandag og lørdag

Sommerruter

København-Malta: Fra den 25. juni – 13. august, avgang tirsdag, fredag og søndag
København-Olbia: Fra 24. juni – 5. august, avgang onsdag og lørdag
Aarhus-Malaga: Fra 2. juli – 6. august, avgang søndag

Sverige:

Helårsruter

Stockholm-München: Første avgang 26. mars, alle dager unntatt fredag
Stockholm-Krakow: Første avgang 26. mars, avgang torsdag og søndag
Stockholm-Stuttgart: Første avgang 26. mars, alle dager unntatt lørdag

Sommerruter

Stockholm-Lisboa: 25. juni – 6. august 2017, avgang torsdag og søndag
Stockholm-Shannon: 1. august – 7. oktober 2017, avgang tirsdag og lørdag
Stockholm-Pristina: 1. august – 26. august 2017, 8 T/R-avganger på utvalgte datoer
Stockholm–Ibiza: 28. juni – 9. august, avgang onsdager

Toppfoto: Maleriske scener fra idylliske Gdansk. Foto fra SAS.