Norwegian lanserer nye direkteruter mellom Italia og USA – etablerer langdistansebase i Roma

Norwegians internasjonale satsing fortsetter, med lansering av nye interkontinentale direkteruter mellom Roma og tre amerikanske storbyer. Selskapet etablerer også en base i Roma, for den nye langdistanseoperasjonen, skriver selskapet i en pressemelding.

Onsdag lanserte Norwegian nye langdistanseruter fra Roma til tre destinasjoner i USA; New York (Newark), Los Angeles (LAX) og San Francisco (Oakland), med oppstart i november 2017.

– Lanseringen av direkteruter mellom Italia og USA er en ny milepæl for Norwegian. Roma er en av verdens mest populære turistattraksjoner, og er et ettertraktet reisemål for mange amerikanere. Samtidig er dette en gyllen mulighet for italienere, til å fly rimelig til USA, i våre komfortable og splitter nye fly. Enda flere ruter mellom kontinentene bidrar til økt verdiskaping og flere arbeidsplasser, både i Europa og USA, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Fra lokalt til globalt selskap

Norwegian lanserte sin første langdistanserute i 2013, mellom Oslo og New York. I takt med selskapets leveranse av flere nye Boeing 787 Dreamlinere, har antallet interkontinentale ruter økt, og den globale strategien er i ferd med å realiseres. I 2014 åpnet selskapet ruter mellom London og USA, og i fjor åpnet det ruter mellom Paris og USA, samt mellom Barcelona og USA. Tidligere i år lanserte Norwegian også ruter mellom London og Singapore. Flyselskapet tilbyr i dag flere ruter mellom Europa og USA enn noe annet europeisk selskap.

Lanserer base i Roma

I dag har Norwegian rundt 70 medarbeidere i Roma, som betjener rutene i Europa. Med lanseringen av USA-rutene, vil selskapet rekruttere ytterligere 200 medarbeidere i løpet av det neste året, som vil betjene rutene mellom Roma og USA. I dag har Norwegian flere internasjonale baser, både i USA, Europa og Asia. Flyselskapet tilbyr nå flyvninger til elleve destinasjoner i USA: New York, Los Angeles, San Francisco, Fort Lauderdale, Las Vegas, Orlando, Boston, Hartford, Providence, Seattle og Denver.

Foto: En av Norwegians Boeing 787 Dreamliners i hangar. Fotograf: Jørgen Syversen.