Utvider serveringstilbudet etter passkontrollen på OSL

For reisende til land som ikke inngår i Schengen-samarbeidet, åpner et nytt serveringskonsept med et internasjonalt, variert mattilbud på Avinor Oslo lufthavn, heter det i en pressemelding fra Avinor.

– Etter en skarp konkurranse,  med flere tilbydere, er det en glede å kunngjøre Food Truck Festival, som det nye serveringstilbudet, på området for reisende til land utenfor Schengen, heter. HMS Host-Umoe F&B Company AS leverte det beste anbudet, og vi er helt sikre på at de reisende blir svært så fornøyde, sier kommersiell direktør ved Avinor Oslo lufthavn, Torgeir Kjos Sørensen.

– Vi er veldig stolte av å introdusere Food Truck Festival på Oslo lufthavn. Konseptet er inspirert av matmarkeder globalt og i Norge. Dette er en ny måte å presentere og oppleve mat og drikke på i terminalen, og vi tror at dette vil gi mer verdi til den totale opplevelsen av Oslo lufthavn. Vi ønsker å gi folk på farten en grunn til å tilbringe mer tid før en flytur på flyplassen, og her kan et konsept som Food Truck Festival gjøre hele forskjellen. Vi setter pris på at Avinor har valgt oss til å utvikle et slikt innovativt og spennende konsept, sier Per Christensen, General Manager for HMSHost-Umoe F&B Company.

Reisende til land utenfor Schengen-området må passere passkontrollen for å komme til sin gate, og kan dermed ikke benytte seg av lufthavnens øvrige tilbud når de først har passert passkontrollen. I dette området har det tidligere vært for lite plass og begrenset serveringstilbud. Området ble utvidet i april, og flere fasiliteter er nå under bygging.

– Food Truck Festival bringer med seg noe nytt og spennende vi ikke tidligere har opplevd på Oslo lufthavn. Med sitt internasjonale preg og brede nedslagsfelt, passer dette godt i Non-Schengen-området, og bidrar godt til en stadig økende andel reisende til og fra disse landene, avslutter Kjos Sørensen.

Food Truck Festival er planlagt å åpne innen november 2017.

Konseptet

Med inspirasjon fra matmarkedet globalt og i Norge, bringer det en urban og levende Food Truck Festival inn på Oslo lufthavn. To lastebiler i gammeldags stil, to stilige campingvogner og en liten tuktuk, setter stemningen for et pulserende miljø.

Joyride – salater, juice og smørbrød

Her tilbys sunn, mager mat, tilberedt fra bunnen av, hver dag. Ferske råvarer og sunne valg er høyt prioritert hos Joyride. Tilbudene er laget med de beste lokale råvarene; hjemmelagde brødskiver, supper, salater, gourmetsmørbrød og fersk juice.

Pizza Wheel

Pizza Wheel tilbyr ekte napolitansk pizza, toppet med kun de beste råvarene. Pizzabunnen er sprø, men likevel myk. Her tilstrebes å benytte lokale råvarer når det er mulig, for å forsikre oss om at de er helt ferske. Pizzabunnen er laget fra bunnen av, og håndkjevlet etter tradisjonelle italienske oppskrifter.

Number Juan

Number Juan er en meksikansk foodtruck, som tilbyr autentiske favoritter, slik som burrito, taco og salatboller.

Cracked/Roasted

Dette dag til natt-konseptet leverer smakfulle, stekte alternativer, med fylte frokostbrød og gryteretter ved daggry, og fristende smørbrød på ettermiddagen og kvelden, det hele i en sømløs overgang.

Tailgate

Tailgate tilbyr et utvalg av øl, samt vin og kaffe.

Foto: Food Truck Festival på Gardermoen. Foto fra Avinor.