Ukens navn: Kari-Anne Røisland

Kari-Anne Røisland
www.karconsulting.no

Kari-Anne Røisland er aktuell da hun snart er sertifisert av HSMAI i den nye HSMAI Executive Coach-opplæringen til HSMAI Region Europes Service Pledge-prosjekt, som nettopp hadde sin første sertifisering i Oslo. Hun har drevet eget konsulentselskap siden 2011, og holder kurs og foredrag, og bistår i prosesser innen salg, service, ledelse og HR. Kari-Anne driver også prestasjonscoaching for utvikling av ledere, og leier seg også ut til prosjekter. I tillegg er hun for tredje gang festivalleder for Risør Trebåtfestival.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Jeg møter så mye herlige mennesker, som elsker jobben sin og som vil utvikle seg videre. Jeg får også reist litt rundt og sett vårt flotte land. Til uken skal jeg til Finnmark, det blir spennende.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Ja det har jeg, i forretningslivet er det min sjef gjennom 18 år, Petter Stordalen. Han er en raus person og veldig god til å danse. Så er det vår fostersønn, som jeg beundrer aller mest i livet, en niårig gutt, som har bodd hos oss i ett år, som har opplevd hjerteskjærende, vanskelige ting, og som takker hver dag for at han har fått en ny familie og roper «Jeg elsker deg mamma» når han sykler til skolen.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Hehe, på mitt kontor er det bare meg og vår hund Ricco, men av og til tar jeg meg en pause, og ringer en god venninne i Risør, det gir inspirasjon til å fortsette.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Jeg ble medlem i 1992 eller 93 kanskje? Og har fulgt HSMAI av og på gjennom hele min karriere. Nå er jeg hvert øyeblikk sertifisert HSMAI Executive Coach for det nye Service Pledge-prosjektet, og kommer til å være mer aktiv enn på lenge. Det gleder jeg meg til.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: Det er driven til Ingunn, for en kraft, for en relasjonsbygger, for et tempo, ja for ei dame!

Q: Er det noen aktiviteter eller tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Jeg har i en periode vært involvert i det nye prosjektet Service Pledge, som nå går «på lufta». Hvis man knytter sammen alle aktivitetene til HSMAI innen service, så blir dette helt unikt.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: Det er en familiehelg på hytta på Rauland eller i Risør. Det er turer på ski eller i båt, alt etter årstiden. Det er breiflabb og chablis på menyen, det er sene frokoster og kos med dem jeg er mest glad i.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Jeg ville videreutviklet merkevaren Norge, så reisemålet Norge økte sin attraktivitet ytterligere. Sørget for en god integreringspolitikk, backet gründere, innført obligatorisk leksetid på skolen, lagt til rette for at ekte- og kjærestepar kan bo sammen på gamlehjem, og kunne ta seg en tur i baren på sykehjemmet, hvis man ville kose seg litt ekstra.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: «Hel ved», oppriktig, blid, energisk, pålitelig og lojal.

Q: Hvor går neste reise, privat og/eller i arbeid?

A: I morgen drar vi på weekend tur til Gøteborg med gode venner, og på mandag skal jeg til Kjøllefjord i Finnmark og holde serviceforedrag for reiseliv og handel i destinasjon Nordkyn.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Jeg digger å være på sjøen, og skulle gjerne seilt mer regatta.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Uten tvil min kjære Rune, for da hadde det oppholdet blitt veldig fint.

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Stå på videre, dere gjør en kjempejobb for næringen.