Masterchef-vinner fra Clarion Hotel forbereder lunsjen på EAT Food Forum

Konkurransen «Nordic Choice Masterchef» er nettopp avsluttet, og 190 hoteller i Norden har hatt mulighet til å delta. Konkurransen avholdes årlig, og førstepremien er en inspirerende matreise. Nytt av året er at vinneren også får forberede lunsjen til de 500 delegatene som besøker årets EAT-konferanse i Stockholm 12 – 13. juni. Stolt vinner og Masterchef er Emine Elmali fra Clarion Hotel Copenhagen Airport.

Oppdraget i årets Nordic Choice Masterchef var å forberede en sunn og bærekraftig rett, i tråd med Nordic Choice Hotels’ matplattform. Konkurransen ble arrangert for tredje år på rad, med formål å løfte frem talenter i foretaket og øke fokus på bærekraft. Til årets konkurranse ble først 25 deltagere valgt ut, og til slutt stod det igjen åtte finalister, hvorav hele fem fra Clarion Hotel. Vinneren ble Emine Elmali, som tok hjem den prestisjefulle prisen, med sin persillepanerte torsk, servert med blomkål og crunchy malt-flak. Det imponerende er at Emine fortsatt er under utdanning, og blir ferdig utdannet kokk i januar 2018.

– Vi i juryen synes det er helt fantastisk at en elev klarer å få frem et så fint bidrag som Emine har levert. Det at miljøpåvirkning er et så stort element av retten, og i tillegg hadde hun en veldig god begrunnelse, som gjorde at hun skilte seg ut fra alle andre, sier Cathrine Dehli, Director of Sustainability, Nordic Choice Hotels.

Emine Elmali arbeider på Clarion Hotel Copenhagen Airport, som er hotellkjedens siste tilskudd. Hun brenner for bærekraftig mat, og er ekstremt nøye med hvilke råvarer hun bruker, både på jobb og privat.

– Når vi snakker om å redusere bruk av vann, tenker vi først og fremst på forbruket i husholdningen, sier Emine Elmali.

– Men sannheten er at det er en mye større andel vann som går inn i matproduksjon. For å redde planeten for de kommende generasjonene, må vi tenke mer på hvordan vi handler og forbereder maten, fortsetter hun.

Emine er opprinnelig fra Tyrkia, der har hun utdannet seg til matingeniør (Food Engineer). Hun har bodd i København i nesten elleve år, sammen med sin familie.

EAT Stockholm Food Forum avholdes 12. – 13. juni på Clarion Hotel Sign, og Årets Masterchef har ansvar for lunsjen som serveres 13. juni.

Foto: Emine Elmali fra Clarion Hotel Copenhagen Airport er stolt vinner av Nordic Choice Masterchef. Foto fra Clarion Hotel.