Vestlandet og Trøndelags beste hotellfrokost

Twinings Best Breakfast, det uoffisielle norgesmesterskapet i hotellfrokost, har kunngjort fem nye fylkesvinnere, og Scandic gjør rent bord, med seier i alle de fem fylkene, forteller hotellkjeden i en pressemelding.

Scandic Nidelven, Scandic Seilet, Scandic Sunnfjord Hotel & Spa, Scandic Byparken og Scandic Maritim serverer, ifølge juryen, den beste hotellfrokosten i henholdsvis Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland. I tillegg har Scandic Stavanger Airport fått et såkalt «wild card» i Rogaland. Fra før har Scandic tatt fylkesseiere i Nord-Trøndelag, Troms og Finnmark, og dominerer totalt, med seier i åtte av ni fylker så langt.

– Vestlandets og Trøndelags beste frokost, den finner du hos Scandic, og vi befester med dette vår sterke posisjon på frokost ytterligere. Frokost er et viktig satsingsområde for Scandic, og jeg er utrolig stolt over at satsingen bærer frukter år etter år. Vårt mål er å kunne tilby våre gjester den beste hotellfrokosten i hele Norge, og gjennom fylkesvinnerne viser vi at vi gjør nettopp det, takket være våre dyktige frokostkokker og servitører, sier direktør for mat og drikke i Scandic Hotels, Morten Mallting.

«Go to Hell (and back)»

Scandic Nidelven har vunnet Twinings Best Breakfast hele ti ganger, men i fjor måtte hotellet nøye seg med en tredjeplass. Det tente kampånden til hotelldirektør Kjetil Vassdal og hans team. De bestemte seg for å gjenerobre frokosttronen ved første anledning. I tillegg lovet hotelldirektøren at dersom Scandic Nidelven går helt til topps igjen i år, skal han ta på seg joggeskoene og gå de tre milene fra Trondheim til Scandic Hell og tilbake igjen. Med fylkesseieren er han nå bokstavelig talt ett skritt nærmere en lang marsj.

– I et svakt øyeblikk tenkte jeg at det kunne være god motivasjon for teamet. Jeg får bruke sommeren til å trene, men selv om det er en drøy gåtur, så skal jeg ta fatt på den med glede, hvis vi tar tilbake tittelen «Norges beste frokost», sier Vassdal.

Rosenrødt i Molde

I Molde er det stor glede på Scandic Seilet, etter at fylkets beste frokost igjen er å finne i Rosenes by.

– Dette er stort for hele teamet på Scandic Seilet. Vi har de siste to årene jobbet målrettet for å ha den beste frokosten i Møre og Romsdal, blant annet med fokus på service og personlig kontakt med våre frokostgjester, sier en jublende glad hotelldirektør Vanja Braute.

Avslører hemmeligheten

Med årets seier i Hordaland, har Scandic Byparken tatt åtte av 13 mulige fylkesseiere. Hotelldirektør Lene Mjeldheim mener de har funnet en suksessformel, og hun er ikke redd for å røpe den.

– Vi bruker gode råvarer, nøye utvalgt lokalmat, og vi har mye hjemmelaget på menyen, med personlig preg på rettene. Noe av det viktigste for å vinne Hordalands beste frokost, år etter år, er velkomsten, atmosfæren og den personlige servicen gjestene får, så hemmeligheten er personalet. Og vi har selvfølgelig det beste teamet her på Scandic Byparken, sier Mjeldheim fornøyd.

Prestisjetung kåring

Twinings Best Breakfast regnes som uoffisielt NM i hotellfrokost. Konkurransen arrangeres årlig av Haugen-Gruppen, som vurderer frokoster ved mer enn 400 hoteller over hele landet. Deretter kåres én vinner i hvert fylke, før man kårer vinneren av Norges beste frokost i oktober. Kriteriene hotellfrokostene vurderes ut fra, er blant annet kvaliteten på produktene, utvalg, presentasjon, informasjon til gjestene, service, atmosfære, renhold og ryddighet. Twinings Best Breakfast arrangeres i år for 13. år på rad.

Foto: Scandic Nideleven: Fruktområdet i hotellets frokostbuffet. Foto fra Scandic Hotels.