Suksessrestaurant feirer ett år – og lanserer ny meny

For ett år siden åpnet suksesskonseptet 26 North Restaurant & Social Club hos Radisson Blu Royal Hotel i Bergen. Siden oppstarten har restauranten klatret over 170 plasser på TripAdvisor, mottatt strålende anmeldelser, både for maten og servicen, og åpnet egen uteservering. I disse dager lanserer den nye F&D Manageren ny høstmeny, med gjestenes største favoritter, heter det i en pressemelding fra Rezidor Hotel Group.

– Vårt mål er å gi gjestene de beste mat- og drikkeopplevelsene i Bergen, så vi er veldig takknemlig for de gode tilbakemeldingene. Vi jobber hver dag for å bli enda bedre, så vi håper den nye menyen vår faller i smak, sier Alexander Mackenzie, F&D Manager ved 26 North Restaurant & Social Club i Bergen.

26 North Restaurant & Social Club ligger helt ytterst på Bryggen, med det som trolig er byens beste beliggenhet. Her får gjestene servert moderne, nordiske tradisjonsretter, i uhøytidelige omgivelser. Med sterkt fokus på lokale råvarer, en innendørs totalkapasitet på 304 sitteplasser, og 150 gjester i uteserveringen, har 26 North Restaurant & Social Club hatt en travel sommer.

Gjestenes favoritter på menyen

F&D Manager Alexander Mackenzie tok over roret i august, og har, sammen med teamet, brukt de siste ukene på å utvikle den nye høstmenyen, som serveres fra torsdag denne uken. I den nye menyen har mange av gjestenes største favoritter en sentral plass, i tillegg til en del nye retter. Ingrediensene er som alltid hentet fra de norske fjorder, gårder og skoger.

– Favoritter som vårrull av norsk krabbe, og vafler med norsk spekeskinke og geitost, er selvfølgelig å finne på den nye menyen, men vi har også lagt til nye retter, som grillet kamskjell og blodpølse med einer og sopp cappuccino, og hjortesliders fra Flåm i Sogn og Fjordane, forteller Alexander Mackenzie, som håper rettene vil falle i smak hos både bergensere og hotellgjester.

– En annen spennende rett, som vi opplever at flere og flere gjester etterspør, er vår Hipster tartar, laget pa? bakte rødbeter, løk og ferske urter, komplett med plommeketchup og sprø chips av svart ris, legger han til.

Alexander Mackenzie, opprinnelig fra Skottland, har en Master Certificate i Hotel Management fra Cornell University, og er en erfaren leder innen hotell- og restaurantnæringen. Han har jobbet i bransjen i nær 25 år, som restaurantsjef ved flere spisesteder, og som eier og daglig leder av Valentinos Restaurantdrift. Han var også barsjef under etableringen og driften av Operaen i Oslo.

Han er lidenskapelig opptatt av norsk matkultur, bærekraft og riktig bruk av råvarene, og er en aktiv foredragsholder om mat, øl, vin og whisky.

Uforglemmelige opplevelser

26 North Restaurant & Social Club åpnet i Bergen sent i august 2016, og er inspirert av de nordiske landene, den spektakulære naturen, de kulinariske skattene og designen.

Restauranten har klatret over 170 plasser på TripAdvisor, og gjestene har nå rangert restauranten som nummer 23 av 320 restauranter i Bergen. Nær ni av ti gjester omtaler restauranten som «ypperlig» og «svært bra», og blant tilbakemeldingene fra gjestene omtales restauranten som «Beste i Bergen», «Nydelig mat» og «Utmerket atmosfære».
Servitørenes kjerneverdier er å være kunnskapsrike, vennlige og avslappende. Alle medarbeiderne har testet hver eneste rett på menyen, og bestått en tilhørende kunnskapsprøve.

26 North Restaurant & Social Club åpnet hos Radisson Blu Royal Hotel på Bryggen i Bergen i 2016.

Foto: Alle medarbeiderne i 26 North Restaurant & Social Club i Bergen har testet hver eneste rett pa? menyen og besta?tt en tilhørende kunnskapsprøve. Foto fra Rezidor Hotel Group.