Scandic med nytt flyplasshotell ved København Kastrup

Nordens største hotellkjede vokser videre i København, gjennom et nytt hotell i Scanport, et nytt område under, utvikling rett ved Kastrup. Scandic Copenhagen Airport vil åpne i 2020, i umiddelbar nærhet til Øresund, og med gangavstand til Kastrup flyplass. Hotellet blir Scandics tiende flyplasshotell i Norden, skriver hotellkjeden i en pressemelding.

Scandic har tegnet en langsiktig leieavtale med Skanska, for driften av hotellet, som har 357 rom. Området der hotellet vil ligge, er under utvikling, og ligger rett nord for København lufthavn, Kastrup. Scanport-området vil bli lett tilgjengelig, med blant annet en nærliggende togstasjon.

– Med Scandic Copenhagen Airport styrker og utvider vi tilbudet i København ytterligere. Hotellet vil få den beste beliggenheten, kun ti meter fra vannet, med en innbydende entré, i et spennende område, som er under utvikling. Beliggenheten og utformingen er tilpasset flyreisende, så vel som forretnings- og fritidsgjester, sier Jens Mathiesen, administrerende direktør i Scandic Danmark.

I hotellets toppetasje, med utsikt mot Øresund, vil det komme bar med uteservering, i tillegg til treningsrom, spa og basseng.

Scandic er den største hotelloperatøren på det danske markedet, og har allerede ni hoteller i København-regionen. 24. august ble det kjent at Scandic Spectrum åpner i 2021, ved København havn, rett ved Tivoli. Av nye hotellplaner i København, finnes dessuten Scandic Kødbyen, som åpner i 2018, i Meatpacking-området, og Scandic Falconer, som gjenåpner i Fredriksberg i 2019.

Etterspørselen på det danske hotellmarkedet, og spesielt i København, har vist god vekst de siste årene. Det er internasjonale kongresser, og en økt andel fritidsreisende, som har bidratt mest til veksten.

Foto: Scandic Copenhagen Airport i København. Foto fra Scandic Hotels.