Sterk USA-vekst i Bergen

Amerikanske turister strømmer til Bergen. I første halvår økte antallet hotellovernattinger med 54 prosent. Det er en dobbelt så stor oppgang som i resten av landet. 29. juni 2018 åpner Hotel Norge by Scandic, og hotelldirektør Lise Solheim Haukedal tok turen over Atlanteren, som en del av hotellets lanseringskampanje, skriver Scandic Hotels i en pressemelding.

Amerikanere som besøker Bergen, ønsker seg mer enn komfort, god service og vakker natur. De vil ha et innblikk i den lokale kulturen, og oppleve Norge sett gjennom nordmenns øyne.

– Amerikanere er en kresen målgruppe, som ønsker seg særpreg, historie og høy kvalitet for pengene. Dessuten bor 95 prosent av dem på hotell når de er i Norge, og de er en svært viktig bidragsyter til hotellnæringen, sier Bente Bratland Holm, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

Hotelldirektør ved Hotel Norge by Scandic, Lise Solheim Haukedal, ønsket å grave dypere i hva dette betyr, for å skape et tilbud på Hotel Norge som matcher internasjonale turisters forventninger.

– Jeg ville reise til New York for å møte et viktig marked for Hotel Norge. Du må komme tett på kundene dine, for å klare å levere det de vil ha. Når Hotel Norge åpner dørene 29. juni 2018, er min ambisjon at vi forstår og leverer på kundenes forventninger, enten de er fra Bergen eller New York. Vi ønsker derfor å kombinere en internasjonal atmosfære, med mangfoldet Bergen har å by på, og tror at det vil tiltrekke flere internasjonale turister, og bidra til å sette Bergen ytterligere på kartet, sier hun.

Hotel Norge-direktøren røper at de vil åpne opp de to første etasjene av hotellet med spennende restaurantkonsepter, både for hotellgjester, tilreisende og ikke minst for lokalbefolkningen.

Tar Bergen til New York

Sist fredag prydet Hotel Norge-annonser Times Square i New York.

– Det var et magisk øyeblikk da den første annonsen rullet over skjermene på selveste Times Square. Som en vaskeekte bergenser er det ingenting som gleder meg mer enn å få vist frem Bergen og Hotel Norge by Scandic til resten av verden, sier Solheim Haukedal.

Neste steg i kampanjen er en konkurranse hvor omkring 200 bergensambassadører får bildet sitt vist på storskjerm på Times Square. Så langt har mer enn 1500 bilder kommet inn på Instagram, der målet er å «dele Bergen med verden».

– Jeg oppfordrer alle til å dele bilder på Instagram, av det de er stolte av i Bergen, med #TheGuest og @hotelnorge. De beste bildene vises på Times Square søndag 24. september, og sendes samtidig live fra New York på Den Blå Steinen rett foran Hotel Norge. En heldig vinner får i tillegg disponere en hel etasje med hotellrom på Hotel Norge for én natt, sier Solheim Haukedal.

Ta bilde av det du er stolt av i Bergen. Last opp med #TheGuest @hotelnorge på Instagram.De beste bildene blir vist på Times Square og en heldig «Bergens-ambassadør» vinner en hel etasje med hotellrom!hotelnorge.com

Publisert av Hotel Norge By Scandic Fredag 15. september 2017

Foto: Hotel Norge by Scandic-direktør Lise Solheim Haukedal på gaten i New York. Foto fra Scandic Hotels.